Više od dve hiljade korisnika u ustanovama socijalne zaštite inficirano virusom, korona ušla u više domova za stare u Novom Sadu

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja saopštilo je danas da je od korona virusa obolelo 2.055 korisnika u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, kao i 909 zaposlenih u tim ustanovama.
Više od dve hiljade korisnika u ustanovama socijalne zaštite inficirano virusom, korona ušla u više domova za stare u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Virus je i dalje prisutan u Gеrontološkom cеntru u Novom Sadu (RJ Dom Liman, RJ Dom Novo nasеljе, RJ Dom Futog i RJ Pomoć i nеga u kući), Cеntru za socijalni rad u Novom Sadu, Domu za dеcu i omladinu omеtеnu u razvoju u Vеtеrniku i u dnevnom boravku ove ustanove, u Pokrajinskom zavodu za socijalnu zaštitu, Cеntru za porodični smеštaj i usvojеnjе u Novom Sadu i u Domu za smеštaj odraslih i starijih "Naš drugi dom" u Novom Sadu. 
 
Ukupno je izlečeno 1.648 korisnika, kao i 810 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, dodaje se u saopštenju. 
  • ZVEZDANA

    13.12.2020 21:01
    orden
    direktorka i doktor dobili orden,baš ih je nagradio,a sad 2/3 korisnika ima koronu,zaista su zaslužile ordenje
  • Veljko

    13.12.2020 19:05
    https://www.minrzs.gov.rs/sr/aktuelnosti/vesti/u-ustanovama-socijalne-zastite-za-smestaj-korisnika-i-domovima-za-smestaj-odraslih-i-starih-zarazeno-2055-korisnika-i-909-zaposlenih
    Na spisku ministarstva su i:
    Дому за смештај одраслих и старијих ''Mass Green House'', Петроварадин;

  • ana

    13.12.2020 16:35
    ?
    a koliko ih je preminulo? zasto se informacije od javnog znacaja kriju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ko može u "Kobre" i specijalce?

Konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije – 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre" otvoren je do 31. jula.