');
Najnovije vesti
Blic Sudbine

"Tražio je od mene da bude malo patetike i ja sam poneo OVAJ PASULJ": Kolega Tihomira Arsića emotivnim govorom rasplakao sve, a pasulj ima posebno značenje

Pored glumice Ivane Žigon i upravnice Narodnog pozorišta Ivane Vujić, na sahrani slavnog glumca Tihomira Arsića govor je održao i njegov kolega Ivan Isailović.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Tihomir Arsić - sahrana Foto: Aleksandar Slavković / RAS kombo
Tihomir Arsić - sahrana
Tihomir Arsić - sahrana
Foto: Aleksandar Slavković / RAS kombo
Tihomir Arsić - sahrana

- Porodični dom u koji kada sam prvi put ušao pomislio sam kako je to sve divno i sjajno, a on kaže "šta ti je divno, moglo bi da bude mnogo bolje", ali ta atmosfera koju su oni stvorili, ja sam govorio da je to hipi komuna divna. Bilo je to divno mesto za život, ne samo za porodicu nego i za sve nas drage prijatelje. Pošto nisam znao kako da smislim išta patetično, a tražio je od mene da bude pomalo patetike, ja sam poneo evo taj pasulj. I evo ja ću to reći. Čarobni pasulju, čarobni pasulju, upali svetlo za mog dragog prijatelja i brata Tiku. Slava mu - rekao je Ivan Isailović.

U pitanju je, inače, pasulj koji je Tihomir Arsić svojevremeno dao Ivanovom sinu.

Tihomir Arsić preminuo je u ponedeljak, 7. decembra, u 63. godini, nakon teške borbe sa kancerom pankreasa. Sahranjen je danas, 12. decembra, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pročitajte još

Proslavljenog glumca Tihomira Arsića publika je pre dve godine poslednji put gledala u serijama “Urgentni centar” i “Ubice mog oca”, a baš pred snimanje filma o čoveku koji umire od raka otkrio je loše vesti, da boluje od kancera.

- U maju prošle godine sam se pripremao za opskurnu filmsku ulogu čoveka koji umire od raka. Pet meseci sam se pripremao za taj lik, prvi put sam išao u teretanu i trenirao boks, Malo pre početka snimanja, koje je trebalo da traje dva i po meseca i bude vrlo zahtevno, preventivno sam otišao kod lekara na detaljnije preglede. Kako skoro 20 godina nisam igrao tako veliku ulogu na filmu, mislio sam da je u redu da budem siguran da sam dobro i da neću morati da pravim pauzu. Uradio sam nekoliko skenera i magneta, mada sam bio zdrav i nisam osećao nikakve tegobe. Tako sam slučajno saznao da imam kancer na glavi pankreasa - ispričao je glumac pre nekoliko meseci.