River Plejt (©Reuters)
River Plejt (©Reuters)

River čeka Godoj Kruz sa Nasionalom na umu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.20. | 23:15

Sastav iz Buenos Ajresa je već obezbedio prvo mesto u grupi u okviru Kupa Dijego Armando Maradona, pa Marselo Galjardo već razmišlja o obavezama u Kopa Libertadores

River Plejt je odredio prioritet u ovom trenutku, a to je Kopa Libertadores. Sastav iz Buenos Ajresa je izborio plasman među osam najboljih u najvećem južnoameričkom takmičenju kao i među 12 najboljih u Kupu Dijego Armando Maradona i zbog toga je sasvim jasno zašto je prioritet duel sa Nasionalom u četvrtfinalu Libertadoresa, te će meč poslednjeg kola kupa treneru Marselu Galjardu poslužiti da odmori pojedince i šansu ukaže fudbalerima koji u dosadašnjem toku sezone nisu dobili pravu priliku.

Sa druge strane Godoj Kruz takođe zna svoju sudbinu pred susret sa Riverom na stadionu Libertadores de Amerika u Aveljanedi, poslednji su u grupi i za razliku od Rivera idu u fazu dopunjavanja, Galjardovi momci nastavljaju borbu za trofej i plasman u Kopa Libertadores naredne sezone u fazi šampiona.

Izabrane vesti

Sve je na strani Rivera pred ovaj meč, osim činjenice da će Galjardo izvesno odmarati igrače, ali odmarao je neke od najboljih pojedinaca i za susret sa Rozarijom u prethodnom kolu, pa su njegovi puleni ipak slavili sa 2:0 na gostovanju. River je vezao šest mečeva bez poraza (pet pobeda i remi), Godoj je tek u prethodnom kolu došao do prvog boda, prethodno su doživeli četiri poraza minimalnom razlikom. U prvom susretu ove dve ekipe sastav iz Buenos Ajresa je u Mendozi slavio sa 0:1, gol odluke postigao je Điroti u 75. minutu utakmice, ali je samo četiri minuta kasnije Badaloni propustio priliku da izjednači sa bele tačke.

Kada su postave u pitanju, Galjardo dakle odmara najbolje, te će na gol Enrike Bolonja, desno će Horhe Moreira, levo u zadnjoj liniji Fabrisio Anhileri, u srcu odbrane igraće Havijer Pinola i Robert Rohas ili Bruno Zukulini. Leonardo Poncio ide u vezni red sa kapitenskom trakom, najverovatnije sa Santijagom Sosom, koji će sa Horheom Karaskalom biti zadužen za kreaciju. Ofanzivni trio činiće Hulijan Alvarez, strelac iz prethodnog duela ove dve ekipe Federiko Điroti i Lukas Prato.

Godoj je u prvom meču ove dve ekipe pružio dobar otpor, ali nije tajna da su jedna od najslabijih ekipa u Kupu Dijego Armando Maradona ove sezone. Očekuje nas postava koja je neuspešno iznela dosadašnji tok sezone, ali sa jednom promenom, mladi Tomas Badaloni će zaigrati umesto povređenog Santijaga Garsije.

Dakle, River dočekuje jedan od najslabijih timova turnira ali bez prevelikog motiva, imaće želju da seriju bez poraza produže na sedam utakmica, dok će igrači koji ređe dobijaju priliku sigurno dati sve od sebe da se nametnu Galjardu za nastavak sezone. Godoj igra za čast, nema sumnje da će dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat na teškom gostovanju, ali pitanje je koliko je tako nešto realno.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, šesto kolo

Nedelja

01.30: (1.43) River Plejt (4.20) Godoj Kruz (7.00)

**** kvote su podložne promenama



tagovi

River PlejtGodoj KruzArgentina 1Dijego Armando Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara