Musa Marega (©Reuters)
Musa Marega (©Reuters)

Goleada na Dragau, Portu ceo plen, Grujiću mrvice (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 23:36

Bivši igrač Crvene zvezde u igru ušao u finišu - 4:3

Malo ko je pretpostavio da će Porto i Tondela prirediti pravi fudbalski spektakl u devetom kolu Primeire. Očekivala se lagana pobeda Zmajeva, ali Tondela nije tako mislila, gosti jesu bili u podređenom položaju veći deo susreta, ali su svoje prilike koristili na najbolji mogući način, pa su rezultatski bili u utakmici do poslednjeg sudijskog zvižduka. Na kraju je Porto ipak došao do zasluženog trijumfa u meču u kojem je viđeno čak sedam pogodaka - 4:3.

Posle četiri minuta igre delovalo je da će ekipa Serža Konseisaa rutinski odraditi posao, odlično su istrčali kontru na samom startu susreta, na kraju je Otavio ostavio loptu Sanusiju, kojem nije bilo teško da se sa ivice peterca upiše u listu strelaca. Ipak, Tondela se nije predavala, već u 20. minutu posle odlično izvedene kontre Barbose i Gonzalesa potonji trese mrežu domaćina i poravnava rezultat.

Izabrane vesti

A onda, potpuni muk na Dragau, odlična akcija Tondele po levoj strani, Martinez šalje loptu koja prolazi kroz čitav peterac i dolazi do Barbose na daljoj stativi, koji uspeva da savlada Marćesina za potpuni preokret. Nije ipak dugo trajala radost gostiju, Porto se trgnuo, Luis Dijaz je izblokirao jedan pokušaj odbrane da izbije loptu što dalje od svog kaznenog prostora, ni kriv ni dužan je loptu prosledio do Marege, koji je izbegao ofsajd poziciju i sa par metara lako se upisao u listu strelaca - 2:2.

Sa tim rezultatom otišlo se na odmor, a snažni napadač iz Malija je na samom startu drugog dela igre nastavio gde je stao u prvom, prelepa akcija Zmajeva po desnoj strani, prizeman centaršut Otavija, lopta dolazi do Marege, koji usamljen sa ivice kaznenog prostora matira Mbajea za novi preokret. Samo osam minuta kasnije, uspeva domaćin i da se odlepi, Uribe je progirao Teramija posle sjajnog prodora po levoj strani, Irancu nije bilo teško da sa nekoliko metara postigne pogodak za 4:2.

Kada se činilo da je Tondela razbijena, usledila je jako lepa akcija gostujućeg sastava, koju posle centaršuta Borhesa da Košte u gol pretvara Gonzales, njegov drugi pogodak na utakmici i gosti su ponovo bili u igri. Tondela je do kraja imala još jedan vredan pokušaj, ali nije bilo promene rezultata.

Šansu je u poslednjih 10 minuta dobio i Marko Grujić, koji je u domaćem sastavu odmenio dvostrukog strelca Maregu, što je jasan pokazatelj da je Konseisao samo želeo da sačuva minimalnu prednost. U samom finišu i peh za Zmajeve, Uribe je dobio drugi žuti karton, ali je Porto izdržao i upisao tri boda.

Posle pobede u devetom kolu fudbaleri Porta nalaze se na drugom mestu na tabeli, vezali su tri trijumfa u Primeiri i sada imaju 19 bodova. Tondela je posle drugog vezanog neuspeha tek 14. sa 11 bodova manje od večerašnjeg rivala.

PRIMEIRA – 9. KOLO

Subota

Gimaraiš - Portimonense 1:0 (1:0)

/Andre 32/

Moreirense - Žil Visente 1:1 (0:0)

/Denis (Autogol) 80 - Ruben 61/

Famalikao - Sporting 2:2 (1:2)

/Asunsao 43, Džonata Robert 89 - Gonsalveš 37, Poro 45+4/

Porto - Tondela 4:3 (2:2)

/Sanusi 2, Marega 36, 48, Taremi 56 - Gonzales 20, 74, Barbosa 33/

Nedelja

16.00: (2,80) Nasional (3,00) Santa Klata (2,75)

18.30: (2,00) Rio Ave (3,40) Boavista (3,90)

21.00: (6,25) Belenenses (4,00) Braga (1,55)

21.00: (1,33) Benfika (5,20) Fereira (9,00)

Ponedeljak

21.15: (2,50) Farense (3,25) Maritimo (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Musa MaregaSeržo KonseisaoPortoTondela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara