Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

Mitrović na klupi iz taktičkih razloga

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 23:02

Da li je ugroženo mesto srpskom golgeteru?

Fudbaleri Fulama gostovali su u 11. kolu Premijer lige na Etihadu, Mančester siti je rutinski slavio sa 2:0 i još jednom dokazao da se polako vraća u prepoznatljivu formu. Možda neko smatra da je pobeda trebalo da bude ubedljivija, ali Kotidžeri su se značajano popravili i to što su sačuvali obraz na jednom od najtežih gostovanja u ligi samo je njihova zasluga.

Popravio je Fulam situaciju, na startu sezone su ih mnogi već otpisali, posle serije neubedljivih partija i ubedljivo pretrpljenih poraza, ali su polako gradili igru i čini se potpuno preokrenuli situaciju. U minulom kolu su iznenadili Lester (2:0), pre toga su se dobro porvali sa Evertonom (2:3), a kao i protiv Karamela promašen penal koštao ih je bodova i u duelu sa Vest Hemom pre tri kola (0:1).

Izabrane vesti

Aleksandar Mitrović je posle reprezentativne pauze očekivano meč sa ekipom iz Liverpula u devetom kolu počeo na klupi, dobio je šansu u drugom poluvremenu, ovoga puta je Ivanu Kavaljeru prepustio izvođenje penala, ali je za razliku neozbiljne panjenke Lukmana protiv Čekićara, Portugalac ovoga puta promašio čitav gol. I onda kada su se svi ponadali, pogotvu ljubitelji fudbala u Srbiji ali bez sumnje i većina pristalica kluba iz jugozapadnog Londona, da je došlo vreme za Mitra, on nije počeo ni meč sa "Lisicama".

Ostvarena je pobeda, pa je izgleda Skot Parker zadovoljan izdanjem ekipe protiv velikog favorita Srbina ostavio na klupi i za duel sa Mančester sitijem, samo ovoga puta bivši napadač Partizana nije dobio nijedan minut. Parker tvrdi da je snažni napadač zdrav i da je odluka da ga izostavi bila potpuno taktičke prirode.

"Nije povređen. Tako sam jednostavno video utakmicu i šta je potrebno timu. Smatrao sam da tako imamo najbolju šansu da im napravimo problem. Pričaće se puno o Aleksu, ali tek ima veliku ulogu za nas ove sezone", izjavio je trener Fulama.

Mitrović je ove sezone postigao dva pogotka u Premijer ligi, oba u duelu sa Lids junajtedom. Promašio je penal protiv Šefilda i upravo protiv Blejdsa odigrao jednu od najslabijih utakmica u dresu Fulama, jer je na drugoj strani terena uspeo i da skrivi jedanaesterac. Od tada je u padu forme, nije ni u dresu reprezentacije bio na nivou na koji smo navikli od njega. Sa dve asistencije protiv Vest Broma najavio je bolje dane, ali je ubrzo usledila reprezentativna pauza koja mu je definitnvo ugrozila mesto u startnih 11 u klubu.

Čini se da i da stilu igre koji forsira Skot Parker u poslednje vreme, gde insistira na strpljivom građenju igre iz zadnje linije i akcijama kroz sredinu, bolje leži nešto agilniji i brži napadač od Mitrovića, ali isto tako se čini da Bobi Rid i Ivan Kavaljero nisu prava rešenja. Parker je pokušao protiv Sitija da istera svoju ideju do kraja, poraz je pokazatelj da nije baš uspeo u nameri, pa se čini da će brže bolje morati da vrati srpskog napadala u prvu postavu. Prava prilika za to bi mogao da bude dolazak aktuelnog šampiona na Krejven Kotidž u narednom kolu (13. decembar), teško da postoji bolja prilika za napadača da se vrati na pravi put nego sudar sa timom kojem je cela Engleska minule sezone gledala u leđa.

Do kraja godine sledi nešto lakši, ali i gust raspored, tri dana od susreta sa Liverpulom dočekuju Brajton, a potom već 19. decembra gostuju na Sent Džejms Parku ekipi Njukasla. Božićno ludilo za povratnika u elitni rang obeležiće dueli sa Sautemptonom kod kuće i sa Totenhemom na strani, puno je prilika da se srpski reprezentativac vrati na pravi put.



tagovi

Aleksandar MitrovićSkot ParkerFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara