Gol Negreda (©Reuters)
Gol Negreda (©Reuters)

Kadiz je ubica velikih: Posle Reala, pala i Barsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 22:54

Kardinalna greška Katalonaca za pobednički gol domaćina

Sezona kakve nikada do sada nije bilo za Kadiz. Sezona u kojoj su se žuti večeras okitili nadimkom Ubice velikih.

Posle pobede nad Realom usred Madrida, Kadiz je dodao i trijumf nad Barselonom! Ovaj mali klub uspeo je da u dva meseca objedini pobede nad najveća dva španska kluba, dva svetska giganta i smeši se iz gornjeg dela tabele, ispred oba velikana, tamo gde nikada ranije nije bio – 2:1.

Izabrane vesti

Barselona se posle nekoliko odličnih igara, koje su najavile da je uhvatila pravu formu i da je počela da melje, restovala večeras na podešavanja sa početka sezone. Serija grešaka u odbrani, neverovatan kiks koji je bio poklon domaćinu za pobedonosni gol, a napad slab, bez pravih, velikih šansi, koji bi doneo makar bod Blaugrani.

Štaviše, promašio je Kadiz dve kolosalne šanse u poslednjih deset minuta da olakša sebi put do pobede, da ne mora da „grebe“ do poslednje sekunde. A, ostavili su zaista Žuti, što se u žargonu kaže „srce na terenu“. Borili su se za svaku loptu, išli glavom tamo gde drugi ne bi nogom. Isplatilo im se.

Barselona je upisala već četvrti poraz u Primeri, a ovo joj je bila deseta prvenstvena utakmica! Priča o tituli sada već deluje kao nemoguća misija...

Kadiz je rano do vođstva. Igrao se osmi minut kada je domaćin došao do kornera, iz kojeg je Himenez na gol-crti sačekao loptu i ćušnuo je u mrežu (1:0).

Očekivano je Barsa nakon toga držala loptu, probala da gradi igru strpljivo, kao da nema minus na semaforu, dok su igrači Kadiza kao neumorni hrtovi bili na svakoj lopti, na svakom pasu, nisu dopuštali Mesiju i njegovim saigračima da stvore čestitu šansu.

Do izjednačenja je došlo sredinom drugog dela, uz mnogo sreće za Katalonce. Alba je centrirao na peterac, a Alkalu je lopta zakačila, promenila smer i prevarila golmana Ledezmu (1:1).

Očekivano je bilo posle toga da Barsa doda gas, ona obično takve situacije preokreće u svoju korist, ali ovo veče nije bio njen dan. Umesto pobede, Kumanov tim je sam sebe matirao. Očajan niz poteza: Alba je bacio put Lengleu, kojeg je lopta iznenadila, čudno odskočila, prošla ga, izleteo je Ter Štegen da izvadi stvar, ali brži je bio veteran, stari lukavac Alvaro Negredo, izradio golmana Barse i samo gurnuo fudbal u praznu mrežu – 2:1.

Do kraja je Barsa pritiskala, a Kadiz promašivao. Poslednja nada za goste u 93. minutu, slobodnjak po sredini na 17 metara od gola, šut Mesija u šumu igrača i blok.

PRIMERA – 12. KOLO

Petak

Bilbao – Selta 0:2 (0:0)

/Malo 61, Aspas 78/

Subota

Levante - Hetafe 3:0 (2:0)

/Rodžer 5, Gomez 17, De Frutos 57/

Sevilja - Real Madrid 0:1 (0:1)

/Bono 55ag/

Atletiko Madrid - Valjadolid 2:0 (0:0)

/Lemar 56, Ljorente 72/

Kadiz – Barselona  2:1 (1:0)

/Himenez 8, Negredo 63 – Alkala ag 57/

Nedelja

14.00: (2,55) Granada (2,95) Ueska (3,05)

16.15: (2,75) Osasuna (3,05) Betis (2,75)

18.30: (1,45) Viljareal (4,40) Elče (7,50)

21.00: (4,10) Alaves (3,40) Sosijedad (1,95)

Ponedeljak

21.00: (2,70) Eibar (3,00) Valensija (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KadizPrimeraŠpanija

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara