Dostupni linkovi

Policija istražuje kršenje mjera tokom slavlja izbora nove Vlade Crne Gore


U crnogorskoj Skupštini je, 4. decembra u večernjim satima,  izabrana Vlada Crne Gore, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.
U crnogorskoj Skupštini je, 4. decembra u večernjim satima,  izabrana Vlada Crne Gore, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

Uprava policije Crne Gore radi na identifikacijii osoba koje su, 4. decembra u večernjim satima, i pored zabrane javnog okupljanja, na ulicama Nikšića slavile izbor nove Vlade Crne Gore.

Policija je o događaju obavijestila nadležnog tužioca i čeka se njegovo izjašnjenje.

Uprava je saopštila da se 30 građana okupilo ispred jednog ugostiteljskog objekta, uz "upotrebu pirotehničkih sredstava", da su potom, u grupi i bez maski, došli do nikšićkog Trga Slobode "ističući zastave druge države".

U Nikšiću je grupa došla do kancelarija Demokratske partije socijalista gdje se slikala sa srpskim zastavama.

„Pristalice nove apostolske Vlade ponovo su na sebi svojstven, primitivan način, na ulicama Nikšića, klicali drugoj državi, mahali tuđim državnim zastavama, a pjevali uvrjedljive pjesme na račun svoje, pokušavajući da provociraju građansko i evropsko biće Nikšića", saopšteno je iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Okupljeni su prekršili mjere zabrane kretanja "koja je na snazi od 19 sati, i zabranu okupljanja više od četiri osobe", koje važe za sve crnogorske gradove.

U više crnogorskih gradova sinoć se slavio izbor nove Vlade Crne Gore uz srpske pjesme i zastave Srbije i kršenje mjera.

Opština Berane je povodom izglasavanja 42. Vlade Crne Gore priredila vatromet na platou ispred zgrade opštine. “Građani su izašli na ulice da proslave izbor nove Vlade”, saopšteno je iz Opštine Berane.

Podgorička policija uhapsila je 5. decembra, tridesetogodišnjeg D.R, koga terete da je prekršio Zakon o javnom redu i miru, jer je 4. decembra u večernjim satima ispred zgrade Skupštine Crne Gore ispalio vatromet. “On će biti uz prekršajnu prijavu priveden u skraćenom postupku kod sudije za prekršaje”, saopštili su iz Uprave policije.

Policija je i u Kolašinu registrovala organizovano kretanje kolone od 30 vozila o čemu je obaviješten nadležni državni tužilac.

“Mučno je bilo gledati kako se formiranje Vlade Crne Gore, slavi trobojkama i zastavama susjedne države, a bez zastave države čija se vlada formira uz pjesme “Veseli se srpski rode” i pokliče “Kosovo je Srbija” i “Ne damo Kosovo”. A sve uz nepoštovanje epidemioloških mjera Vlade, na čijem je čelu sada novi predsjednik”, saopštili su iz u kolašinskog ogranka Demokratske partije socijalista.

Slavlje povodom formiranja nove crnogorske Vlade ulicama Podgorice nastavljeno je i u subotu, 5. decembra, dan nakon što je Vlada izabrana. Simpatizeri nove vlasti su sa trobojkama (zastave Srbije) i podignuta tri prsta slavili pobjedu ulicama Glavnog grada Crne Gore.

Podgorica: Slavlje na ulicama zbog izbora nove Vlade
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

U crnogorskoj Skupštini je, 4. decembra u večernjim satima, izabrana Vlada Crne Gore, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

Ko je Zdravko Krivokapić, novi premijer Crne Gore?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:58 0:00

Nova crnogorska Vlada prva je koju posle tri decenije ne formira Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovća, koja je poražena na izborima 30. avgusta ove godine. Krivokapić je na predlog SPC bio na čelu liste “Za budućnost Crne Gore”, u kojoj dominira prosrpski Demokratski front.

Sa druge dvije građanske koalicije predvođene Aleksom Bečićem iz Demokrata i Dritanom Abazovićem iz Građanskog pokreta URA (Ujedinjena reformska akcija) na avgustovskim izborima osvojili su tijesnu većinu od 41 poslanika od 81 u crnogorskom parlamentu.

Time je nakon tri decenije promijenjena vlast u Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG