Troje članova REM-a traži da se osudi napad poslanika SNS na to telo 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Troje članova REM-a je danas saopštilo da su tražili da REM objavi saopštenje kojim se osuđuje napad na poslanika SNS Vladimira Đukanovića na to telo.

Judita Popović, Slobodan Cvejić i Višnja Aranđelović su naveli da su u sredu, 2. decembra, od predsedavajućeg Saveta REM-a tražili i sazivanje hitne sednice da bi se odlučilo da se sve sledeće vanredne i hitne sednice održavaju on-lajn.

U saopštenju se navodi i da nisu dobili odgovor na svoj drugi zahtev, da se tokom epidemije korona virusa sednice REM-a, umesto telefonom, održavaju na internetu onlajn, putem komunikacijskih platformi.

U saopštenju su naveli da je odluka predsedavajućeg Saveta REM-a da ne zakaže sednicu Saveta po hitnom postupku s te dve tačke dnevnog reda, „u suprotnosti s Članom 21. Zakona o elektronskim medijima“.

Poslanik SNS Đukanović je u sredu u debati u Skupštini Srbije pozvao REM da „reaguje zbog širenja panike“ jer se u medijima „priča samo o koroni“. On je rekao da je „veliki protivnik“ regulatornih tela uopšte i da bi ih „sva pogasio“ jer „njih niko ne kontroliše“, a plate su im „ogromne… kao pijavice na budžetu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari