Nikola Jokić i Nemanja Bjelica (©Reuters)
Nikola Jokić i Nemanja Bjelica (©Reuters)

Dva sudara Bjelice i Jokića na samom startu nove sezone, u februaru čak 11 srpskih duela

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.12.20. | 23:34

Objavljen je raspored za prvi deo sezone 2020/21 u NBA ligi

Pisali smo o NBA predsezoni, već neko vreme je poznat raspored mečeva koji će se igrati od 11. do 19. decembra, pa ćemo prvi srpski okršaj imati priliu da gledamo već 12. decembra, kada snage budu odmerili Denver Nagetsi Nikole Jokića i Golden Stejt Voriorsi, čije boje brani Alen Smailagić.

Sledi potom i duel Smailagića i Nemanje Bjelice, da bi se Sakramento Kingsi i Voriorsi ponovo sastali već 17. decembra, kada će i Bogdan Bogdanović sa svojim Atlanta Hoksima ukrstiti koplja sa Markom Gudurićem, vedetom Memfis Grizlisa. Dva dana kasnije bivši košarkaši Partizana i Crvene zvezde ponovo će odmeriti snage i to će biti poslednji meč u predsezoni.

Izabrane vesti

Od 22. decembra i zvanično počinje nova sezona najjačeg košarkaškog takmičenja na planeti, na samom otvaranju prava poslastica za sve ljubitelje košarke, derbi Los Anđelesa između Lejkersa i Klipersa.

Ovdašnjoj javnosti će svakako najinteresantniji biti dueli srpskih košarkaša, a prvi takav imaćemo priliku da vidimo već 23. decembra, kada snage budu odmerili Sakramento i Denver u Pepsi centru u Koloradu, Nikola Jokić će ugostiti Nemanju Bjelicu. Samo šest dana kasnije bivši košarkaš Crvene zvezde i Fenerbahčea će uzvratiti uslugu nekadašnjem centru Mege, Denver 29. decembra gostuje u prestonici Kalifornije.

Bogdanovićeva Atlanta i Gudurićev Memfis će se posle dva okršaja u predsezoni ponovo sastati 26. decembra, dok je još jedan interesantan srpski duel na programu već četvrtog januara, kada Smailagićev Golden Stejt bude ugostio Bjelicu i njegove Kingse.

Duel srpskih centara na programu je sedmog januara, Denver će u Pepsi centru ugostiti Dalas Maverikse i Bobana Marjanovića, a Jokić će domaćin srpskim košarkašima biti i 14. i 19. januara, kada mu u goste budu dolazili Smailagić sa Voriorsima i Aleksej Pokuševski sa Oklahoma siti Tanderom. Do kraja prvog meseca 2021. godine videćemo i duele Jokićevog Denvera i Marjanovićevog Dalasa u Teksasu, dok će Marko Gudurić biti domaćin Nemanji Bjelici u Memfisu.

U februaru je na programu čak 11 srpskih duela, Bjelica i Jokić će se po treći put sastati već šestog februara, dok će Smailagić i Marjanović imati dva susreta u samo par dana (4. i 6. februar). Možda i najinteresantniji srpski okršaj zakazan je za 21. februar, kada će Bogdan Bogdanović u Džordžiiji ugostiti Nikolu Jokiću i njegove Nagetse. Na početku marta zakazan je i duel Oklahome i Dalasa, Marjanović će dočekati talentovanog Pokuševskog.


Podsetimo, Srbija ima sedam predstavnika u NBA ligi, to su Aleksej Pokuševski (Oklahoma), Nemanja Bjelica (Sakramento), Nikola Jokić (Denver), Boban Marjanović (Dalas), Bogdan Bogdanović (Atlanta), Alen Smailagić (Golden Stejt) i Marko Gudurić (Memfis), iako se spekuliše da bi bivši bek Crvene zvezde i Fenerbahčea mogao da promeni sredinu ovog leta, on je još uvek član ekipe iz Tenesija.

NBA liga je objavila raspored za prvi deo sezone do četvrtog marta, zatim sledi Ol-star pauza, mada je pod velikim znakom pitanja da li će se sudar svih zvezda najjačeg svetske lige i održati. Prvobitno je bilo planirano da se Ol-star vikend održi u Indijanapolisu, ali je prošle nedelje obelodanjeno da će Pejsersi biti domaćin Ol-star vikenda 2024. godine, jer ih je pandemija sprečila da budu domaćini u februaru. Raspored za drugi deo sezone biće objavljen tokom prvog dela.

Kompletan raspored za prvi deo sezone 2020/21 (22. decembar - 4. mart).



tagovi

Nikola JokićNemanja BjelicaBogdan BogdanovićAleksej PokuševskiBoban MarjanovićAlen SmailagićMarko Gudurić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara