(©MN Press)
(©MN Press)

Radnički nadigrao Mediterani, OSC deklasirao Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 19:05

Kragujevčani raspucani, Beograđani nemoćni

Prvog od tri dana kvalifikacija u LEN Kupu Evrope, u dnevnom terminu, učinak srpskih predstavnika bio je polovičan. Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca nastavili su da briljiraju na evropskoj sceni i korak su bliže plasmanu među najboljih 16 timova.

Radnički je na otvaranju relativno lako izašao na kraj sa Mediteranijem. Slavili su Kragujevčani sa 13:9 protiv tima iz Barselone, a španski predstavnik parirao je izabranicima Uroša Stevanovića sve do sredine treće četvrtine. Prva deonica nije nagoveštavala razvoj situacije koji će ići u prilog Radničkom. Kragujevčani su još jednom sporije upalili, ali su već u drugom periodu u potpunosti nadoknadili zaostatak i prešli u vođstvo. Odolevao je Mediterani zahvaljujući razlici koju je napravio na startu, a Strahinja Rašović i družina su definitivno slomili otpor protivnika u trećoj četvrtini kada su stekli pet golova prednosti. Do kraja su Kragujevčani umešno i bez većih trzavica čuvali i sačuvali razliku, i na uspešan način započeli evropsku kampanju u drugom po snazi kontinentalnom takmičenju.

Izabrane vesti

U redovima Kragujevčana najefikasniji je bio Strahinja Rašović sa tri gola, a sledili su ga Nikola Lukić i Marko Radulović sa pogotkom manje. Kod Mediteranija su listu strelaca predvodili Edvards i Minguelj sa tri postignuta gola.


Početni korak je najteži, a posebno ako se naleti na jednog od prvih favorita za osvajanje takmičenja. Crvena zvezda udarila je u bazenu na ledeni breg. Nisu izabranici Aleksandra Filipovića imali odgovor na fantastičnu igru OSC-a, a mađarski predstavnik slavio je prilično ubedljivo – 15:5.

OSC je već do poluvremena rešio pitanje pobednika pošto je nakon prve deonice vodio 5:0, a na veliki odmor je otišao s prednošću 7:1. U prvom poluvremenu jedini je put do gola Martona Levaja pronašao Petar Kasum na isteku druge četvrtine. OSC-u nije bilo teško da zadrži prednost, ali je i dodatno uveća. Pokazao je mađarski predstavnik da za klasu iznad od crveno-belih.

Marko Radović je kod Crvene zvezde bio najefikasniji sa dva gola, a u timu OSC-a blistao je Kristijan Peter Manherc sa tri gola. Nastavio je Manherc sa sjajnim igrama koje je demonstrirao u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

KUP EVROPE - KVALIFIKACION RUNDA

Prvo kolo

BVSC – Panionios 18:9

Barselona – Turkoan 12:12

Sabadelj – Jadran Split 9:8

Dinamo Moskva – Steaua 9:8

Noazi la Sek – Triglav 20:9

OSC – Crvena zvezda 15:5

Vuljagmeni – Ludvisburg 21:6

Eks an Provans – Karuž 16:4

Savona – OSC Potsdam 12:8

Mediterani – Radnički 9:13

HAVK Mladost – Primorac 13:8

Solnok – Terasa 20:14

Strazbur – Apolon 8:7

Novi Beograd – Oradea 12:9



tagovi

VK RadničkiVK Crvena zvezdaLEN Kup Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara