Capital.ba

Novi pokušaj UIO da kupi zgradu od 36 miliona u Banjaluci

04.12.2020. / 11:48

BANJALUKA – Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pokušaće po četvrti put da kupi zgradu za smještaj u Banjaluci, a za nove prostorije spremni su da plate 36 miliona maraka.

Uprava za indirektno oporezivanje UIO BiH (Foto: Capital)

UIO je objavila da traži postojeći poslovni objekat u Banjaluci za smještaj zaposlenih u sjedištu UIO i u Regionalnom centru Banjaluka.

Objekat treba da se nalazi na području grada, udaljenosti ne većoj od tri kilometra od centra grada Banjaluka. UIO je neophodno oko 12.000 metara kvadratnih prostora, te parking i tehničke prostorije od 3.000 kvadrata.

S obzirom da traže postojeći poslovni objekat, jedan od onih koji sigurno ispunjavaju uslove, a možda i jedini, je poslovni kompleks Mile Radišića, pored zgrade Mtel-a.

Novi dio tog kompleksa, koji je i ranije pominjan kao moguće sjedište UIO, je već izgrađen i uređenje se privodi kraju.

U UIO ističu da ponudu može da dostavi svako ko ispunjava uslove iz tenderske dokumentacije, a rok za dostavu ponuda je 23. decembar.

„Obzirom da poslovni objekti  koje koristi UIO i sjedište Regionalnog centra Banjaluka ne zadovoljavaju potrebe smještaja zaposlenih, te da koriste dio prostora za smještaj zaposlenih po osnovu ugovora o zakupu na više lokacija u Banjaluci ocijenjeno je neophodnim da se ponovo raspiše javni oglas za prikupljanje  ponuda za nabavku postojećeg poslovnog objekta“, rekli su u UIO.

Još 2013.godine Savjet ministara BiH odobrio je kupovinu objekta za UIO, vrijednosti od 36 miliona maraka, kao i opremanje istog u iznosu od 1,9 miliona KM.

Od 2014. do kraja 2018. godine raspisana su tri javna javna oglasa za kupovinu poslovnog objekta, ali ponuda nije bilo.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Novi pokušaj UIO da kupi zgradu od 36 miliona u Banjaluci

    1. Gagula

      Zašto ne uslikaše i postaviše i zgradu koju hoće, odnosno moraju da kupe.

      • Smrt Fašizmu S.N.

        Tačno sve opisali do detalja. U pozivu je toliko nelogičnosti da je svima jasno da se radi o namještaljci. Da neko zgrne velike pare prodajom zgrade koju je nelegalno napravio.