Društvo

Poplave i u FBiH, voda ušla u kuće

Poplave i u FBiH, voda ušla u kuće
Foto: bugojno-danas.info | Poplave i u FBiH, voda ušla u kuće

SARAJEVO - Zbog obilnih kišnih padavina u naseljima Donje Karadže i Kopčić, u opštini Bugojno, došlo je do plavljenja privatnih kuća, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Nadležni organi angažovali su bager na čišćenju kanala za oborinske vode, a angažovani su i bugojanski vatrogasci.

Obilne padavine izazvale su i porast vodostaja i izlivanje potoka i rijeka iz korita u Livanjskom kantonu, te plavljenje više podruma u javnim i privatnim zgradama na cijelom području kantona.

Tokom noći Civilna zaštita primila je nekoliko dojava o porastu bujičnih potoka Prusačka i Oboračka rika, na području opštine Donji Vakuf, koji su prijetili plavljenjem privatnih posjeda i objekata.

Nadležni organi angažovali su bager i pumpe za vodu komunalnog preduzeća "Gradina" radi sprečavanja plavljenja objekata.

U toku noći Hidroelektrane "Jajce jedan" su na ulaznoj građevini iz Velikog plivskog jezera ispustile određenu količinu vode zbog previsokog vodostaja rijeke Plive. Ispuštanjem vode nije došlo do plavljenja objekata nizvodno.

Zbog porasta vodostaja rijeke Trebižat, na stanici Humac, koji je jutros iznosi 359 centimetara, proglašene su vanredne mjere zaštite od poplava. Redovna odbrana od poplave na ovoj rijeci iznosi 280 centimetara. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije