Ozbiljne pare su uložene i nije išlo... Patrik Vijera dobio otkaz

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 05:19

Navijači opkolili autobus sa zahtevom da trener odmah napusti kormilo Nice

Patrik Vijera nije više trener Nice. Slavni Francuz je dobio otkaz u klubu sa Azurne Obale na čijoj klupi je sedeo od juna 2018. godine posle skoro tri godine trenerskog staža u Njujork Sitiju.

Ovakav epilog je bio i očekivan. Vijera nije ispunio očekivanja. Iako Nica nije veliki klub, važila je za favorita iz senke u francuskoj Ligi 1 i očekivalo se da bude u vrhu. Pre godinu i po dana je klub kupio najbogatiji Britanac na svetu, Džim Retklif. Ostrvski milijarder je za godinu dana uložio oko 80.000.000 evra u kupovinu pojačanja i dao Vijeri veliko poverenje. Nije dobio od njega ono što je očekivao iako je Vijera vratio Nicu u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Međutim, tamo se propisno obrukao sa četiri poraza u pet mečeva u grupi sa Leverkuzenom, Slavijom i Hapoel Ber Ševom. U svakom od četiri poraza je primio makar tri gola, a kap koja je prelila čašu je bio sinoćnji poraz od Leverkuzena (2:3) na svom terenu. Ni u prvenstvu nije išlo Vijeri i Nici. Ekipa se nalazi na 11. mestu prvenstvene tabele posle vezanih poraza od Monaka i Dižona. Ovako više nije moglo dalje...

Besni navijači su sinoć pre meča protiv Leverkuzena opkolili autobus sa igračima i stručnim štabom Nice tražeći ostavku Vijere, a klub im je posle utakmice ispunio želju i saopštio Vijeri da je otpušten. Neće ih to mnogo koštati s obzirom da je treneru ugovor isticao na kraju sezone. Ekipu će u narednom meču protiv Remsa predvoditi Adrijan Urso, nekadašnji pomoćnik Lusijena Favra u Nici.


tagovi

Patrik Vijera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara