Gosti nisu umeli ni da se obuku, a kamoli da iznenade… Gremio zakazao brazilski derbi u četvrtfinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 04:45

Nova pobeda velikana iz Porto Algrea

Dobili smo još jedan četvrtfinalni par u ovosezonskom Kopa Liberatdores. Biće to brazilski derbi Santos - Gremio. Dva od tri najtrofejnija brazilska kluba u Kopa Libertadores. Trostruki prvaci Južne Amerike.

Bio je to očekivan epilog.

Izabrane vesti

Nakon što se Santos kockao protiv LDU Kita i na kraju ipak prošao, Gremio nije dozvolio ništa slično protiv paragvajskog Guaranija večeras. Na pobedu od 2:0 u Paragvaju, nakalemio je istu takvu u revanšu na svom terenu i ubedljivo potukao Guarani. Jednostavno, Renatov tim je prejak za paragvajskog autsajdera…

Meč je kasnio sa početkom desetak minuta jer su gosti izašli u nedozvoljenim dresovima, pa ih je sudija vratio nazad u svlačionice da se presvuku. Gremio je kao domaćin imao prednost da nosi plave dresove, a u Guaraniju nisu vodili računa o tome i izašli su takođe u plavima koje su morali da presvuku.

Nisu se ni zagrejali u novim dresovima, a mreža im se već zatresla. Patrik Fereira je pogodio prazan gol posle asistencije Bruna Korteza. Gol je priznat tek posle pet minuta VAR većanja.

Mogao je Gremio ubrzo i do 2:0, bio je bolji, stvarao šanse, a gosti su posle pola sata imali strašan šut Baeza glavom koji je fenomenalnom odbranom zaustavio golman Vanderlej. Bio je domaćin bolji i u nastavku, stvorio nekoliko prilika i na kraju je Rodrigez na asistenciju Souze u nadoknadi vremena postavio konačan rezultat.  

Laka i zaslužena pobeda tima iz Porto Alegrea, a jedinu senku na trijumf je bacila povreda mladog veziste Žana krajem drugog poluvremena zbog koje zamenjen.

Naredne nedelje Gremio igra prvi derbi protiv Santosa za plasman u polufinale. Ostali četvrtfinalni dueli su Libertad – Palmeiras, River Plejt – Nasional i Rasing – Boka/Internasional.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

River Plejt - Atletiko Paranaense 1:0 (0:0) /prvi meč 1:1/

Santos - LDU Kito 0:1 (0:0) /prvi meč 2:1/

Sreda

Flamengo - Rasing 1:1 (0:0) **penalima 3:5 /prvi meč 1:1/

Nasional - Independijente del Valje 0:0 (0:0) **penalima 4:2 /prvi meč 0:0/

Palmeiras - Delfin 5:0 (1:0) /prvi meč 3:1/

Četvrtak

Internasional - Boka Juniors 0:1 (0:0)

Horhe Vilsterman - Libertad 0:2 (0:0) /prvi meč 1:3/

Petak

Gremio - Guarani 2:0 (1:0) /prvi meč 2:0/


tagovi

GremioGuaraniKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara