Gent - Slovan Liberec (©Reuters)
Gent - Slovan Liberec (©Reuters)

Slovan zakucao Gent za dno Zvezdine grupe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 20:30

Češki sastav slavio u Belgiji i ostavio Gent bez bodova na kolo pre kraja grupne faze

Fudbaleri Slovana upisali su drugu pobedu u grupnoj fazi Lige Evrope ove sezone. Još jednom je tim iz Libereca bio bolji od belgijskog Genta, ali je i pored pobede ostao bez plasmana u narednu rundu. Računicu im je pokvarila Crvena zvezda zahvaljujući osvojenom bodu na stadionu Rajko Mitić protiv Hofenhajma (0:0) koja je tako obezbedila plasman među 32 najbolje ekipe zajedno sa nemačkim predstavnikom.

Prva prilika na Gelamko areni pripala je domaćim igračima, Osman Bukari je tukao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Slovana Filip Ngujen bio na visini zadatka. Samo dva minuta kasnije tražili su fudbaleri Genta i penal, ali se sudija Monzul nije oglasio, smatrao je da je start u kaznenom prostoru Slovana bio ispravan.

Izabrane vesti

Raspoloženi Bukari je potom imao šansu i u 21. minutu. U slalomu je ostavio dva čuvara i tukao iz izgledne pozicije, ali po sredini, pa je golman gostujućeg sastava još jednom rutinski otklonio opasnost. Samo dva minuta kasnije viđena je još jedna velika šansa za Belgijance, ovoga puta je Roman Jaremčuk gađao tik pored leve stative nakon odličnog pasa Kumsa.

A onda, kako to obično biva, nakon velikog broja neiskorišćenih prilika usledila je kazna. Odličnu kontru Slovana povukao je vezista Kamso Mara, proigrao je Jakuba Peseka na levoj strani i ubacio se u sredinu. Usledio je povratni pas, Mara je potom šutirao sa ivice kaznenog prostora i matirao Sinana Bolata za vođstvo gostiju - 1:0.

Do poluvremena nije bilo promene rezultata, Slovan je sa golom viška otišao na odmor, da bi do drugog pogotka stigli nakon deset minuta igre u nastavku. Kačaraba je pokupio jedan odbitak i loptu smestio u mrežu Genta za 2:0.

Ipak, Gent se nije predavao, samo pet minuta kasnije uzvratili su domaći igrači, sjajnu akciju su kreirali Dorš i Jaremčuk, koju je Ukrajinac završio izvrsnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, rodila se nada. Nju je mogao da ugasi samo minut kasnije Abdula Jusuf ali je iz dobre pozicije na sreću domaćeg sastava pogodio stativu.


Posle niza uzbuđenja tempo igre je opao pa do kraja ipak nije bilo izglednijih prilika, a monotoniju je razbio Jusuf u 80. minutu udarcem koji je predstavljao lak posao za Bolata. Rezultat iz 60. minuta je ostao na snazi do poslednjeg sudijskog zvižduka, te je Slovan stigao do Pirove pobede, dok je Gent ostao na dnu tabele grupe L bez ijednog osvojenog boda i sa gol razlikom 3:11.


LIGA EVROPE, GRUPA L

Peto kolo


Crvena zvezda - Hofenhajm 0:0

Gent - Liberec 1:2 (0:1)

/Jaramečuk 60 - Mara 32, Kačaraba 55/



tagovi

Liga EvropeGentSlovan Liberec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara