Zvezda među nenosiocima na žrebu, mogući rivali su: Arsenal, Dinamo Zagreb, Viljareal, Roma, ali i Lester, Napoli, Lil, Totenhem...

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.12.20. | 22:51

A u nekom scenariju i Real Madrid, Inter, Mančester Junajted, Atletiko Madrid, Atalanta...

Crvena zvezda je overila kartu za evropsko proleće. Tek drugo u ovom veku. Crveno-beli su protiv Hofenhajma obezbedili plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope gde će se naći još 23 tima iz grupne faze istog takmičenja i osam trećeplasiranih iz Lige šampiona. Ukupno 32 tima će na žrebu za nokaut fazu biti podeljeno u dve grupe: nosioce i nenosioce.

Prvoplasirani iz grupa Lige Evrope će biti nosioci gde ide Hofenhajm, a drugoplasirani idu u nenosioce gde će biti Crvena zvezda. Od osam timova iz Lige šampiona, četiri idu u nosioce, a četiri među nenosioce. Biće raspoređeni u ta dva šešira na osnovu broja osvojenih bodova u grupi.

Izabrane vesti

Za Zvezdu je vrlo bitno ko će od trećeplasiranih među nosioce i ko će joj biti potencijalni protivnici. Uoči poslednjeg kola se definitivno zna samo jedan od osam trećeplasiranih. To je Krasnodar i on sigurno ide među nenosioce što znači da nije potencijalni protivnik Zvezde.

Imena ostalih će biti poznata posle poslednjeg kola. Situacija je sledeća:

Grupa A: Atletiko ili Salcburg

Grupa B: Real Madrid, Borusija Menhengladbah, Šahtjor ili Inter

Grupa C: Olimpijakos ili Marselj

Grupa D: Ajaks ili Atalanta

Grupa E: Krasnodar

Grupa F: Lacio ili Briž

Grupa G: Lajpcig ili Mančester Junajted

Grupa H: Dinamo Kijev ili Ferencvaroš

Ako se bavimo nekim realnim prognozama za poslednje kolo, suštinski su i još neki trećeplasirani poznati. Pre svih Briž ako ne napravi čudo u Rimu protiv Lacija i Olimpijakos ako Marselj ne napravi čudo u Mančesteru protiv Sitija. Briž i Olimpijakos će skoro sigurno biti treći i idu u Ligu Evrope. Salcburg će biti treći ako ne pobedi Atletiko. U grupi B se ništa ne zna gde sva četiri tima (Real, Menhengladbah, Inter i Šahtjor) mogu dalje, ali i da ispadnu. Ajaks je u istoj situaciji kao Salcburg i mora da pobedi Atalantu. Briž je praktično već treći. Lajpcig je u istoj situaciji kao Salcburg i Ajaks. I na kraju Dinamo Kijev je veliki favorit protiv Ferencvaroša za treće mesto, pa i on ide u krug sa Brižom i Olimpijakosom. Dakle, Salcburg, Ajaks, Olimpijakos, Briž, Lajpcig i Dinamo KIjev su najbliži trećim mestima.

Potom ide podela na nosioce i nenosioce.

Nosioci na žrebu će sigurno biti trećeplasirani iz grupe B (Real, Šahtjor, Inter, Borusija), slabiji iz duela Lajpciga ili Mančester Junajteda, slabiji iz duela Ajaks ili Atalanta i najverovatnije Briž ili slabiji iz meča Salcburga i Atletika. Dakle, prilčno teški potencijalni rivali za Zvezdu.

Nenosioci bi uz Zvezdu bili Olimpijakos, Krasnodar i Dinamo Kijev i Briž ili Salsburg/Atletiko.

Pored četiri trećeplasirana nosioca iz Lige šampiona, Zvezdini mogući protivnici su i 11 pobednika grupa iz Lige Evrope, izuzev Hofenhajma. Za sada je poznato da su to definitivno Viljareal, Dinamo Zagreb, Roma i Arsenal koji su overili prva mesta u svojim grupama, a blizu prvog mesta je Lester ako savlada AEK kući, Napoli ako pobedi Sosijedad kući, dok realne šanse za prvo mesto imaju Totenhem (ako pobedi Antverpen kući u poslednjem kolu), Lil (ili Milan), Granada (ili PSV), dok je nešto zamšrenija situacija u ostalim grupama gde su trenutno favoriti Slavija (ili Leverkuzen ako pobedi u međusbnom duelu kod kuće u poslednjem kolu), Rendžers ili Benfika. Dakle, prilično respektabilna imena i teški protivnici.

Situacija će donekle biti jasnija posle večerašnjih mečeva koji počinju u 21.05 časova.


tagovi

Žreb za Ligu Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara