Bogata "trojka" u trci za dve vize 1Foto: STARSPORT

I pre mečeva petog kola bilo je jasno koga su grupe E i G dale za prolećnu rundu Lige šampiona, a u sredu uveče pridružila im se Borusija iz Dortmunda (F).

Nije uspela da se revanšira Laciju za poraz na startu, ali je „milionerima“ i taj remi sa Rimljanima bio dovoljan da prođu dalje, dok će italijanska ekipa i Briž sledeće nedelje između sebe odlučiti ko će se priključiti Erlingu Halandu i saigračima.

– Ovo nije bilo naše najbolje izdanje, ima tu šta da se analizira i popravi, ali smo ipak prošli dalje. To je jedino važno na kraju meča sa izuzetnim Laciom – tako je pretposlednjih 90 minuta pre zimske pauze u elitnom takmičenju video trener nemačkog sastava Lusijan Favr.

Simeone Inzagi nije zadovoljan postignutim na ovom gostovanju, jer Laciu sada nedostaje bod za Top 16, međutim ima samo reči hvale za partiju svojih pulena.

– Mogli smo već da se kvalifikujemo, ali dobro, raduje me naša sjajna igra. I dalje imamo veliku i realnu šansu da prođemo u eliminacije, na šta Lacio čeka već 20 godina, još od vremena kada sam ja bio njegov igrač. Pola decenije smo radili na tome da se vratimo u Ligu šampiona, daćemo sve od sebe da se zadržimo u njoj – objašnjava trener srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića – Savića, nad kojim je skrivljen (ne)sporan penal za izjednačenje.

Briž je ubedljivom pobedom nad Zenitom potvrdio da su Rusi najslabija karika u ovoj konkurenciji, ali i došao u situaciju da se do poslednjeg trenutka bori za osminu finala. Za šta mu je neophodno slavlje u Rimu.

– Idemo sa samopouzdanjem i velikim motivom u duel sa Laciom, odlučni da damo sve od sebe. Imamo već rezervisano treće mesto i Ligu Evrope, ali bilo bi fantastično ako dobijemo taj težak meč i ne menjamo takmičenje – reči su špica belgijskog predstavnika Čarlsa de Katelera.

U grupi H samo turski debitant Bašakšehir našeg veziste Danijela Alesića nema kuda, a Pari Sen Žermen, Mančester junajted i Lajpcig imaju (po) devet bodova i baš svi „apliciraju“ za plasman među 16 najboljih učesnika ovosezonske LŠ. Iako treći na tabeli, PSŽ je u najizglednijem položaju, pošto se seli u LE samo ako uzgubi poslednji meč protiv „precrtanih“ gostiju iz Istanbula, a druga dva kluba podele „plen“.

– Kao što se ne može biti skoro trudan tako ne postoji gotovo kvalifikovan. Jesmo napravili veliki korak ka Top 16, ali neću nikome u ekipi i klubu dozvoliti da slavi pre vremena. Tražim isti pristup i energiju kao u ovoj pobedi nad Mančesterom – eksplicitan je strateg „svetaca“ Tomas Tuhel, a i njegov kolega iz Mančestera Ole Gunar Solskjer „prosipa“ umeren optimizam.

– Razočaravajuće je što smo propustili „meč loptu“, ali sudbina je i dalje u našim rukama. Želimo da ostanemo u Ligi šampiona i znamo da nam je za to potrebno da budemo pravi u Lajpcigu. Verujem da možemo – kaže Norvežanin, a u tom pravcu razmišlja i šef stručnog štaba Lajpciga.

– Još smo u igri, to je najbitnije. Probaćemo da izađemo kao pobednici iz nje – još se nada produžetku LŠ misije Julijan Nagelsman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari