Izbor sportiste

Predstavljamo plivačicu Lanu Pudar, čudo od djeteta

Predstavljamo plivačicu Lanu Pudar, čudo od djeteta
Foto: N.N. | Predstavljamo plivačicu Lanu Pudar, čudo od djeteta

Lana Pudar rođena je 19. januara 2006. godine u Mostaru. Čudo od djeteta, članica Kluba vodenih sportova Orka, dospjela je u žižu ne samo domaće, nego i svjetske sportske javnosti u novembru.

Na plivačkom mitingu "Mladost 2020" u Zagrebu u disciplini leptir vremenom 57,86 oborila je rekord mitinga star 11 godina i seniorski rekord BiH. U finalu je iza sebe ostavila bh. reprezentativku Aminu Kajtaz (59,27) i Milicu Opačić iz Srbije (59,38). Iako ima tek 14 godina plivala je samo nešto više od dvije sekunde sporije od svjetskog rekorda Šveđanke Sarah Sjostrom (55,48). U Hrvatskoj je isplivala vrijeme na nivou polufinala Svjetskog prvenstva za seniorke i najbolji rezultat u Evropi u ovoj kategoriji. Postavila je i novi državni rekord na 50 m, 100 m i 200 m delfin za djevojčice. Lana je kandidatkinja za najperspektivniju sportistkinju.

"Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predsjednik stručnog žirija je Slađana Golić, a nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini biće emitovano 14. decembra u 20 časova na BHT 1 i portalu www.nezavisne.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije