Slavlje Milana Jokića posle vodećeg gola Metalca (© Star sport)
Slavlje Milana Jokića posle vodećeg gola Metalca (© Star sport)

Metalac se teško lomi: Jokić sa posvetom povređenom drugu, dva isključenja na Banjici

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 18:23

Rad iz penala do prvog remija u sezoni

Skoro dva meseca bez poraza u Superligi. Jeste ga savladao Partizan u Kupu Srbije, međutim, Metalac je još jednom potvrdio da ima ekipu čvrstu kao nerđajući čelik. Potvrda je stigla na Banjici, ekipa iz Gornjeg Milanovca je seriju bez poraza produžila na osam prvenstvenih utakmica, izborivši remi sa Radom u odloženom susretu 15. runde – 1:1.

Po šansama je bila bliža pobedi, ali i ovaj rezultat može da raduje Žarka Lazetića i njegove saradnike. Davno je 12. septembar kad su čestitali Voždovcu (4:0), usledili su remiji sa Mladosti, crno-belima, Radnikom i Vojvodinom, trijumfi nad Napretkom, Inđijom i Zlatiborom i ovaj sa Građevinarima. Za dojučerašnjeg člana Prve lige ostvarenja iznad očekivanja i osmo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

I dokaz dobrih ljudskih relacija. Demonstrirao ih je zadnji vezni Milan Jokić, pošto je u finišu prvog dela ispratio akciju Filipa Antonijevića po levoj strani, na drugoj stativi prevario Damira Karhrimana, otrčao do klupe da uzme dres levog beka Ljubiše Pecelja i podseti nedavno operisanog kolegu kako je tim uz njega.

Jokić je naplatio dobru igru Metalca u prvom delu, međutim, daleko od toga da Rad nije zalsužio poravnanje. Pretio je sa distance, fino razvijao akcije, ali je do gola stigao iz penala. Skrivio ga je Prestiž Mbongu, igrajući rukom i dao zicer domaćinu da izjednači. Udarac Saše Jovanovića ukrotio je Dušan Puletić, međutim, televizijski snimak pokazao je da je bar metar sa obe noge napustio gol-crtu, sudija Maksimović je ispravno pokazao da se kazneni udarac opet izvede, trener Milan Milanović promenio izvođača, a Milan Đurić doneo Radu prvi remi u sezoni.

Do kraja utakmice arbitar Maksimović pokazao je dva crvena kartona. U samo dva minuta javne opomene, automatski i isključenje, zaradio je Filip Antonijević iz Metalca, da bi put na tribine pokazan i treneru Žarku Lazetiću, zbog protesta.

Nisam zaslužio crveni, zaista je teško ostati imun na sva dešavnja. Kako smo primili gol i šta je tome prethodilo... U prvom poluvremenu smo izgledali kako bi trebelo, u drugom smo igrali protiv vetra i mnogih stvari i okolnosti. Ponosan sam na igrače, imamo dobar niz bez poraza, ali smo danas zaslužili pobedu“, smatra Lazetić.

SUPERLIGA SRBIJE

Odložena utakmica 15. kola

Rad – Metalac 1:1 (0:1)

/Đurić 58 pen – Jokić 39/



tagovi

Žarko LazetićMilan MilanovićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara