Читај ми!

Žena za koju se sumnjalo da je držala sina zatočenog skoro 30 godina oslobođena optužbi

Švedski tužioci odustali su zbog nedostatka dokaza od optužnice protiv starije žene za koju se sumnjalo da je sina držala zatvorenog u stanu u predgrađu Stokholma gotovo 30 godina.

Žena je u utorak uhapšena zbog sumnje da je svog sina, sada starog 40 godina, skoro tri decenije držala zatočenog u stanu, ali je juče puštena na slobodu, da bi tužioci već danas odustali od optužnice zbog nedovoljno dokaza.

"Nismo pronašli nikakve indikacije da je bio zaključan, vezan ili fizički sprečen da napusti stan. Nema indikacija da je bio u zaključanom prostoru", rekla je tužiteljka Ema Olson agenciji AFP.

Istakla je i da je sam muškarac rekao da je njegova odluka da li želi ili ne da napusti stan.

"Odrasla je osoba i mogao je da izađe ako želi", objasnila je Olson, napominjući da ima svedoka koji su ga videli napolju.

Žena je već pri hapšenju negirala da je sina držala zatočenog i nanela mu teške telesne povrede sa kojima je zatečen u stanu.

U stanu ga pronašla sestra 

Muškarca je u stanu pronašla njegova sestra, koja se odatle preselila kao tinejdžerka, ali je upozoravala na to da bi joj brat mogao biti zatočen pošto ga nikada nije viđala.

Rekla je da je još kao dete uzalud pokušavala da alarmira okolinu zbog  brata koji je sa 12 godina bio prinuđen da napusti školu.

Vratila se kod majke jer je čula da je završila u bolnici, a tamo je zatekla stan koji se oseti na mokraću, trulež i prljavštinu.

U mračnoj kuhinji pronašla je brata sa povredama na nogama i bez gotovo svih zuba, skoro nesposobnog da govori.

Čovek je prebačen u bolnicu, nakon čega je o slučaju obaveštena policija. Ceo slučaj ispituju i socijalne službe.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво