RADE BOGDANOVIĆ BRUTALNO OPLEO PO KOLAROVU: On može da probije samo kvadraturu svojih nekretnina!
Foto: Nemanja Pančić, Starsport

BEZ DLAKE NA JEZIKU

RADE BOGDANOVIĆ BRUTALNO OPLEO PO KOLAROVU: On može da probije samo kvadraturu svojih nekretnina!

Fudbal -

Bivši srpski fudbalski reprezentativac i iskusni trener Rade Bogdanović koji se proslavio kao fudbaler Atletiko Madrida i Verdera iz Bremena, u jednom intervju dotakao se aktuelne situacije u reprezentaciji Srbije.

Kompletna slika o stanju u srpskom fudbalu ogleda se kroz Filipa Mladenovića. Kako kaže Rade Bogdanović, za to je kriv ''lobi'' koji je gurao Kolarova.

- Klasičan primer stanja u srpskom fudbalu je Mladenović. Prvo, on verovatno ima lošeg menadžera, čim trenutno igra u Legiji. Bio je malo u Kelnu, vidi se da je disciplinovan i pošten momak, ali je bio u zapećku, verovatno jer je Kolarov imao 'banku'. Imao je zacementirano mesto, nije smeo da se dira, a kada ne menjate igrača koji godinama ne igra ništa, propustite Evropsko prvenstvo, rekao je Bogdanović.

foto: Starsport©

Filip Mladenović je bio jedan od najboljih fudbalera Srbije na poslednjem okupljanju, a Bogdanović smatra da je i ranije trebao da dobije šansu.

- Kad gledate Mladenovića bude vam žao što niko u Savezu nije rekao 'Vidi, momak, jesi milioner, igraš u sitiju, Interu... Jeste ti Serđo Berti menadžer, treba nekim ljudima da se revanširaš, a i oni tebi, ali je ovo reprezentativni dres i on ne trpi kompromise - istakao je nekadašnji napadač i nastavio u istom ritmu:

- Kod priče o Kolarovu se mnogo spinuje i ima mnogo dezinformacija. Jasna je samo jedna stvar. Vratiću se na Mančester siti. Tamo je došao Gvardiola, jedan od najboljih trenera i video da on ne može da igra. Moraš da probiješ, driblaš, asistiraš... On ima ubitačnu levu nogu, ali može da probije samo kvadraturu svojih građevinskih investicija u Beogradu, što u širinu, što u što u osnovi, što u spratnosti!

Kolarov se nakon dolaska Španca preselio u centar odbrane, a kasnije i u Italiju, za šta iskusni trener, ima posebno objašnjenje.

- Gvardiola je hteo da bude inovator, da ga stavi na centralnog beka, ali kad ni to nije mogao da igra, prodao ga je. Otišao je u Rim i godinama nije na svom nivou. Primi loptu, lažna kretnja, pas ka centralnom beku, podignem šorts, pokažem tetovažu... To pije vodu, ali fudbalskim slepcima - rekao je oštrim tonom Rade Bogdanović.

foto: @starsport

Nakon komentarisanja igranja u Interu, gde je pomenuta ''nemoć'' Kolarova protiv Zlatana Ibrahimovića, Bogdanović je nastavio pričom o reprezentaciji. Smatra da Tumbaković greši kada ga stavlja na štopera, jer njegovi kiksevi mogu samo da ''ubiju golmana''.

- Na beku može da se sakrije, folira, glumi... Folirao je pet godina. Na centralnom beku ne može. Nisu dali onom čestitom i poštenom Banetu, koji je odigrao tolike utakmice, oteraše ga i dali traku Kolarovu. Onda igrači počinju da pričaju svašta. Verovatno je i sastavljao tim, ne kažem da je Tumbakoviću, ali očito postoje neki klanovi - zaključio je Bogdanović u intervjuu za Balkaninfo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track