Sutra novo pripremno ročište u slučaju ubistva Ivanovića

U petak će biti održana sednica za priprmeni pretres u predmetu osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.12.2020.

15:57

Sutra novo pripremno ročište u slučaju ubistva Ivanovića
Ilustracija: Depositphotos/ Kuzmafoto

Predsedavajući sudskog veća Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini sudija Valjon Kurtaj zakazao je sednicu za sutra u 9.30 časova.

U pitanju su osumnjičeni po trećoj optužnici koju je Specijalno tužilaštva podnelo 11. novembra.

U izjavi za Kosovo Onlajn, advokati Dejan Vasić i Mahmut Haljimi, poručuju da nemaju velika očekivanja od sutrašnje sednice.

"Imajući u vidu da je u postupku došlo do pravne konfuzije kakva nikada nije viđena u praksi, neoprezno bi bilo u ovoj fazi davati bilo kakve ocene, niti predviđanja o daljem toku postupka", kaže Vasića, koji u ovom postupku brani kosovskog policajca Dragišu Markovića.

Bolja očekivanja nema ni Haljimi, branilac uhapšenog Marka Rošića, koji ponavlja da je nova, treća po redu optužnica, pretrpela samo „kozmetičke promene“ u odnosu na prethodne dve.

„S obzirom na to da nikakvih suštinskih promena nema u poslednjoj optužnici, baš me interesuje kakvu će sutra igru da izvedu sudija i tužilaštvo“, kaže Haljimi.

Ocenio je da će sudija na početku sednice zahtevati od tužioca da pročita novu optužnicu i da će pitati optužene da li priznaju optužnicu i dodao da će svom klijentu reći "da treći put ponovi da nije kriv i da nema nikakve veze sa ovim slučajem".

Prema njegovim očekivanjima, sudija će najverovatnije dati rok braniocima da podnesu prigovore protiv iznesene optužnice.

„Time ćemo opet izgubiti još dva, tri meseca do odlaska na glavni pretres“, navodi Haljimi.

On podseća da je njegov branjenik Marko Rošić više od dve godine u pritvoru i zato će, kako kaže, i ovog puta zatražiti njegovo puštanje na slobodu.

Lider Građanske inicijative “Srbija, demokratije, pravda” Oliver Ivanović ubijen je u ranim jutarnjim satima 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: