Najnovije vesti
Vesti Politika
Dačić: Jačanje bilateralnih odnosa na svim poljima sa Nemačkom

Dačić: Jačanje bilateralnih odnosa na svim poljima sa Nemačkom

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom i tom prilikom rekao da postoji želja da se jačaju bilateralni odnosi na svim poljima.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ivica Dačić Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Ivica Dačić

Dačić je Šiba obavestio i da će, u dogovoru sa predsednikom Republike i predsednicom Vlade, u skupštini uskoro biti organizovana sednica koja će biti posvećena razmatranju Izveštaja Evropske komisije o napretku Republike Srbije za 2020. godinu.

Ambasador Šib je pozdravio spremnost za nastavak dijaloga i istakao da Nemačka ovom pitanju pridaje veliki značaj.

Pročitajte još

Pozitivno je ocenio inicijativu da Izveštaj Evropske komisije o napretku Republike Srbija bude razmatran u Narodnoj skupštini.

Šib je takođe čestitao Dačiću stupanje na dužnost predsednika parlamenta i poželeo mu uspeh na novoj funkciji.

On je Dačiću uručio pismo predsednika Bundestaga Volfganga Šojblea u kojem uz čestitke u ime Bundestaga i u svoje lično ime izražava zadovoljstvo jer će imati priliku da nastavi saradnju sa Dačićem i spremnost za intenziviranje odnosa parlamenata dve zemlje.

Pročitajte još

Sagovornici su se složili da bi razmena poseta predsednika parlamenata značajno doprinela osnaživanju parlamentarne saradnje, a time i ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Nemačke.

Predsednik Narodne skupštine informisao je Šiba o planovima za nastavak međustranačkog dijaloga, navodi se u saopštenju.