Magazin Srbija

Za vređanje naše inteligencije Atlagiću 28.000 evra naših para

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić “proslavio se” za skupštinskom govornicom kao dežurni pljuvač svih koji se ne slažu sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem. Da uopšte nije bitno koga će da “opljuje iz Skupštine” pokazalo se i kada je pre nedelju dana na red došla proslavljena glumica Seka Sablić, a onda juče i glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Atlagić je profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i član Senata Univerziteta. Međutim, ko je imao priliku da ga sluša ikada u Skupštini, pomislio bi da je ova informacija u stvari Njuz net.

Da li je normalno da jedan profesor, još fakulteta, ima retoriku poput Atlagićeve? Da li je realno da on takvim rečnikom priča u Skupštini, da pominje ljude koji nisu narodni poslanici, nisu u sali i koji za istom tom skupštinskom govornicom nemaju priliku da mu odgovore?

Ovo su pitanja koja zaista zahtevaju odgovore, međutim, Atlagić zna zašto to sve radi. Finansijski izveštaj pokazuje da je Atlagić za sve to što radi prilično dobro plaćen, piše Direktno.rs.

Prema izveštaju Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, Atlagić je u periodu od 2016. do 2019. godine zaradio 3.266.538,24 dinara samo od Skupštine Srbije, odnosno, mi građani smo ga platili, kao i sve druge poslanike.

Naime, u 2016. godini poslanički dodatak bio je 328.910, naredne godine plaćen je 433.616 dinara, 2018. 1.209.012 dinara, i to za plate 861.125 dinara, a za poslanički dodatak 344.232.

Za 2019. godinu 1.295.000 dinara, za plate 926.235, a za poslanički dodatak 368.764 dinara. To je ukupno 3.266.538,24 dinara iliti 28.000 evra!

Za poslaničku platu koju nije mala Atlagić je spreman da kad god ima priliku u Skupštini, po nalogu svojih šefova, podrazumeva se, uglavnom pročita ono što je naručeno.

Najčešće mu je na tapetu predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, ali sada se ostrvio i na glumce i očigledno sve one koji misle svojom glavom.

Tako se 2016. godine desilo da su drugi poslanici Atlagića uporedili sa pokvarenom pločom, jer je tokom sednica u Skupštini kad god bi se javio za reč, ponavljao sledeću rečenicu:

– Ekspoze Aleksandra Vučića je najtransparentniji, najsveobuhvatniji, najprecizniji i najveći, na 260 strana i bolji je od svih prethodnih 73 ekspozea predsednika Vlada Srbije, počevši od Mateje Nenadovića, od 1805. godine do danas.

Atlagić je koristio priliku da tokom svakog obraćanja i javljanja za reč “provuče ovu rečenicu”, koju je verovatno dobio od svojih nadređenih. Naravno, ovo su odmah skapirali drugi poslanici, pa su čak iz “Dosta je bilo” montirali video sa Atlagićevom istom rečenicom, hvalospevu o Vučiću iz dana u dan.

Podsetimo, glasnogovornik Srpske napredne stranke, pre nedelju dana napao je proslavljenu glumicu Seku Sablić, rekavši da nije “patriota”, a sve zbog intervjua koji je dala nedeljniku NIN, u kojem je izjavila da je “otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme”.

Posle Seke Sablić, na jučerašnjoj sednici u Skupštini ostrvio se na proslavljenog glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, poručivši mu da je “bez morala i stida, i da treba da napusti zemlju”.

Sve ovo dešava se jer proslavljeni glumci, i Sablićeva i Bjelogrlić misle svojom glavom, a ne glavom Aleksandra Vučića, što je onda očigledno povod na brutalne napade.

Srbijo, tužna li si, kad profesori na fakultetu imaju ovakav rečnik i zloupotrebljavaju Skupštinu!

Martinović čestita Atlagiću na intelektualnoj hrabrosti jer bestidnost je najveća odlika naprednjačke pameti

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

394 Shares
394 Shares
Share via
Copy link