Koliko se zarađuje na Youtube? Neki misle mnogo pa krenu u avanturu. A neki počnu kao šalu i zabavu a onda zarade milione. Možda ima a možda i nema pravila.

Ipak nisu svi te sreće da zarade milione na drugoj najposećenijoj veb lokaciji na svetu.

Zapravo mali broj YouTubera ima veliki broj pretplatnika, pa od 37 miliona naloga, samo 22.000 ima više od milion pretplatnika, navodi Tubics kompanija za marketinški softver a prenosi Lifehacker. A pretplatnici su veoma važni jer oni dele sadržaj a creatori zarađuju upravo od pregleda i prikazanih reklama.

Dakle, velika većina ne može da živi samo od svoje zarade na YouTube.

Najvažnije je koliko su oglašivači voljni da plate i da se oglase na vašim video zapisima na YouTube. Možda ste primetili da neki snimci budu bukvalno zatrpani oglasima a neki baš i ne. Oglašivači plaćaju u zavisnosti od raznih faktora, teme, načina obrade, kome je sadržaj upućen, koliko imate pratilaca.

Stručnjaci ističu da je najbolji YouTube onaj koji koristi svoj nalog kao odskočnu dasku za druge načine stvaranja prihoda.

Tako se recimo od prodaje robe može prilično zaraditi, čak više nego od oglasa. A prodaja majica, kafe, šolja, bižuterije može biti vrlo unosna ako se pogodi ukus publike.

Što ste popularniji imate više oglašivača, kupaca i pratilaca.

Ali – Koliko se zarađuje na Youtube?

YouTuberi koji imaju sto hiljada pratilaca mogu zaraditi oko desetak hiljada evra za sponzorisane video snimke, piše Forbs. Dakle to bi dobili od kompanija koje se tako oglašavaju.

A što se tiče oglasa, računajte da na svakih 1000 pregleda može da se zaradi oko 3 evra.

Dakle, trebaće vam dooosta pregleda…