Читај ми!

Obradović pred start EP: Nećemo nikoga ni potceniti, ali ni preceniti

Nijednog rivala na Evropskom prvenstvu nećemo ni potceniti, ali ni preceniti, izjavio je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović.

Rukomešice Srbije posle priprema odrađenih u Staroj Pazovi, otputovale su u Dansku, gde danas počinje šampionat Evrope.

"Odradili smo to što smo planirali. Devojke su dobro podnele i ispoštovale sve zahteve. Zadovoljan sam. Najveći problem je to što nismo odigrali ni jednu prijateljsku utakmicu. To je taj osnovni nedostatak, ako o njima pričamo. Nismo mogli da se izmerimo. Planirano je da idemo u Poljsku, ali to je otpalo zbog situacije. S obzirom da ni u septembru nismo mogli da se okupimo kompletni i odigramo test utakmice, jasno je da je to najveći problem u ovom trenutku", rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Nastup na EP Srbija počinje u petak od 20.30 duelom protiv Holandije, a aktuelne svetske šampionke na kontinetalni šampionat došle su oslabljene, bez najbolje igračice Estavane Polman.

"Ne bih to rekao, to je reprezentacija koja ima sistem. Bilo je tako isto i kada je nedostala Grot, pa se pričalo da i bez nje ne može. Došla je Polman, pa je bilo još bolje. Imaju sistem i u njega se svi uklapaju. Kada su Dance pitali šta ćete ako se povredi Mikel Hansen? Rekli su 'petorica čekaju', a on je čovek čudo. Holanđanke imaju sistem, igraju brzo, disciplinovano, sa malo tehničkih grešaka. Taktički su veoma dobro pripremljene", rekao je Obradović i osvrnuo se i na preostale rivale u grupi Mađarsku i Hrvatsku.

"Mađarska je ozbiljna reprezentacija koja nas čeka i u martu u olimpijskim kvalifikacijama u Đeru. Hrvatska je redovni učesnik Evropskih prvenstava. Nećemo nikoga potceniti, ali ni preceniti", zaključio je Obradović.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво