Milan Radojević: Rakićev naslednik 1Foto: KoSSev

Milan Radojević novi je gradonačelnik Severne Mitrovice.

Kao kandidat Srpske liste, prema preliminarnim rezultatima, on je na vanrednim izborima osvojio 89 odsto glasova, dok je prema podacima koje je u izbornoj noći izneo bivši gradonačelnik i predsednik Srpske liste Goran Rakić, Radojević trijumfovao sa preko 96 posto podrške.

Pomenute brojke postaju manje ubedljive ukoliko su uzme u obzir da je Radojević naspram sebe imao samo jednog oponenta iz srpske zajednice, nezavisnog kandidata Dušana Milunovića, nekadašnjeg člana Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, koju je predvodio Oliver Ivanović, čije ubistvo još uvek nije rasvetljeno.

Partije kosovskih Srba nisu imale svoje kandidate na izborima.

U maniru funkcionera Srpske napredne stranke i Srpske liste, Radojević u javnim nastupima ne propušta da spomene predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što je učinio i u danu glasanja, po izlasku sa birališta.

On je tada poručio da građani na izborima glasaju za svoju budućnost i politiku kontinuiteta.

– Prethodnih šest godina, Srpska lista je uz veliku podršku i pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i direktora Kancelarije za KiM uspela da stvori odgovarajuće političko-bezbednosne uslove za razvoj grada, infrastrukture i da damo budućnost i perspektivu mladima. Očekujem da naši građani danas potvrde tu politiku kontinuiteta, da nam daju poverenje da nastavimo tamo gde smo stali i da realizujemo sve one projekte koje smo u kampanji naveli. Da svi zajedno gradimo bolju budućnost i da Mitrovica bude ono što i jeste, stub i bedem opstanka našeg naroda na ovim prostorima – rekao je Radojević, a objavio portal Kosovo onlajn.

Iako je još uvek aktuelni zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova, na sajtu pomenutog ministarstva, na albanskom, srpskom i engleskom jeziku nema Radojevićeve biografije.

Premda se to očekuje od stranke koja kandiduje određenu ličnost za gradonačelnika, Radojevićeve biografije nema ni na sajtu Srpske liste.

Prema podacima koje je objavio portal Kosovo onlajn, Milan Radojević je rođen u Kosovskoj Mitrovici 1982. godine.

Diplomirani je ekonomista.

Od 2005. do 2015. godine bio je direktor Pritvorske jedinice u Severnoj Mitrovici.

Od 2015. godine je zamenik ministra unutrašnjih poslova u više mandata.

Radojević je obavljao i funkciju nacionalnog koordinatora kosovske vlade za borbu protiv narkotika, trgovine ljudima i bezbednosti u zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari