Društvo

U Srpskoj 19 preminulih i 366 novooboljelih

U Srpskoj 19 preminulih i 366 novooboljelih
Foto: Arhiva | U Srpskoj 19 preminulih i 366 novooboljelih

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 čаsа, nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 366 оsоbа u Rеpublici Srpskој, saopštio je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

"U pоsljеdnjа 24 čаsа, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеno јe 19 smrtnih slučајeva kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо nоvоg virusа kоrоnа", kazao je Zeljković.

Dodao je da su u ovom periodu testirana 1.003 uzorka.

Kada su u pitanju novooboljeli, radi se o 184 muške i 182 ženske osobe, od kojih je 56 mlađe, 225 srednje i 85 osoba starije životne dobi.

"Prema mjestu prebivališta, 101 osoba je iz Banjaluke, 42 iz Bijeljine, 25 iz Zvornika, 16 osoba iz Prijedora, 12 iz Trebinja, po 11 iz Višegrada, Laktaša i Nevesinja, po deset osoba je iz Doboja i Ugljevika, devet iz Prnjavora, osam iz Kozarske Dubice, Sedam iz Srebrenice, po šest osoba je iz Bileće, Kneževa i Rogatice, po pet iz Bratunca, Ljubinja, Mrkonjić Grada i Čelinca, po četiri iz Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kalinovika, Novog Grada i Šamca, po tri su iz Dervente, Istočne Ilidže, Modriče, Šekovića i Šipova, po dvije iz Broda, Kotor Varoša, Lopara, Oštre Luke, Teslića i Foče i po jedna osoba je iz Istočnog Starog Grada, Novog Goražda, Pala, Petrova, Sokoca, Stanara, Trnova i Čajniča", navedeno je u saopštenju Instituta za javno zdravstvo RS.

Kako se dodaje, u posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 19 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

"Radi se o 12 muških i sedam ženskih osoba starije, srednje i jedna osoba mlađe životne dobi (muškarac 27 godina) od kojih je  pet osoba iz Banjaluke, dvije osobe iz Laktaša, Mrkonjić Grada, Teslića i Bijeljine i po jedna osoba iz Nevesinja, Oštre Luke, Foče, Modriče, Dervete i Srebrenice", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 31.002 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.108 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 16.245 osoba, a testirano je ukupno 135.421 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.124, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 417, a u opštim bolnicama  707.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 13.199 osoba, a nadzor je završen kod 97.882 osobe.

Epidemilog Jelena Đaković Dević apelovala je da se svi pridržavaju svih preporučenih mjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije