Gradonačelnik pozvao ljude da ostanu kod kuće, dok je bio na odmoru u drugoj državi VIDEO

Stiv Adler gradonačelnik teksaškog grada Ostina, pozvoa je građane da ostanu kod kuće zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 03.12.2020.

08:54

Gradonačelnik pozvao ljude da ostanu kod kuće, dok je bio na odmoru u drugoj državi VIDEO
EPa-EFE/ STEPHEN SPILLMAN/ arhiva

Međutim, bes je izazvalo to što je on prethodno privatnim mlaznjakom odleteo na odmor u Meksiko o odatle putem videa poslao poruku građanima.

U videu je, između ostalog, rekao: "Ovo nije vreme za opuštanje." Kada je otkriveno da je video snimljen u hotelu na obali mnogi su ga prozvali zbog licemerja.

Adler je, kad je to otkriveno, utvrdio da nije prekršio nijedno pravilo jer na snazi nije bila zabrana putovanja.

"Bi-Bi-Si" prenosi kako je njegov put u Meksiko otkrio jedan list iz Ostina.

"U tom periodu nije bilo preporuke da se ne putuje. Neko bi mogao da vidi moj primer i prigovori da sam putovao. Ali ono što ne bi mogli reći je da sam putovao u vreme kad sam govorio ljudima da ne putuju", rekao je za "Statesman" Adler, koji dolazi iz Demokratske stranke. Jedne noći za vreme odmora u Meksiku Adler je snimio video u kojem se obraća građanima Austina, pri čemu je zanimljivo da se na samom snimku nije moglo otkriti da se nalazi izvan grada.

"Trebalo bi da ostanemo kod kuće ako možemo. Ovo nije vreme za opuštanje. Pažljivo ćemo pratiti situaciju i moraćemo da zatvorimo grad ako ne budemo oprezni", poručio je u videu iz Meksika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: