Humanitarne pakete dobiće penzioneri, ali ne svi - koji su uslovi? VIDEO

Kako bi se unapredio standard penzionera, svake godine udruženja dobijaju novac za nabavku namirnica. Humanitarne pakete dobiće penzioneri, ali ne svi.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Sreda, 02.12.2020.

10:14

Humanitarne pakete dobiće penzioneri, ali ne svi - koji su uslovi? VIDEO
Foto: Depositphotos, diego_cervo

Jelena Timotijević iz PIO fonda kaže da pravo na te pakete imaju penzioneri kojima je visina penzije do najnižeg zakonskog iznosa odnosno 15.113 dinara. U Celoj Srbiji oko 240.000 korisnika prima penzije do ovog iznosa, navodi.

"Uslov je da imaju određene godine života. Takođe, ako je to jedini prihod u porodici, prednost će imati taj penzioner. Ukoliko je višečlana porodica, a ta penzija je jedini prihod koji imaju. To su kriterijumi, s tim što prednost uvek ima stariji korisnik", rekla je ona.

Penzioneri se za ne obraćaju PIO fondu, već opštinska udruženja penzionera organizuju komisije, konkurse, te pozivaju penzionere sa svojih teritorija da se prijave. Nakon toga oni prave rang-liste u skladu sa sredstvima koja imaju.

Svaki paket će sadržati osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: