(©Reuters)
(©Reuters)

Lanus od ponora do četvrtfinala Kopa Sudamerikane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 05:29

Zubeldijina četa pregazila Bolivar u La Fortalezi – 6:2

Nadoknadio je Lanus deficit iz prvog duela odigranog u Boliviji i plasirao se u četvrtfinale Kopa Sudamerikane s ukupnim rezultatom 7:4. Tvrđava je ostala neosvojena. Iako je krajnji rezultat iz dvomeča ubedljiv, a trijumf u revanšu najubedljivija pojedinačna pobeda u ovoj fazi takmičenja, nije tako bajno bilo po Argentince u 4. minutu utakmice.

Bolivar je na La Fortalezu stigao sa prednošću od 2:1 iz Bolivije koju je stekao u smiraj utakmice. Pre nedelju dana Lanus je bolje otvorio utakmicu, ali je u nastavku klonuo i prosuo prednost. U Argentini je nastupio sličan veleobrt, samo dijametralno suprotan i odjeknuo je daleko snažnije.

Izabrane vesti

U 4. minutu smrknulo se pred očima Luisu Zubeldiji nakon što je Markos Rikelme doveo Bolivar do prednosti, a bolivijski sastav stekao dva gola prednosti. Ali izgleda da je Lanusu bio prekopotreban šok i novi šamar kako bi zaigrao fudbal.

Od trenutka kada je Rikelme zatresao mrežu, u Lanusu je naprosto sve kliknulo. Odvezale su se noge domaćinu, počeo je da veze i da plete mrežu. Sa komotnih 3:1 iz dvomeča, Bolivar je mislio da drži stvari u svojim rukama i postao je lovina.

Igrao se 26. minut kada je Franko Orosko prvi pu matirao Rohasa. Već do poluvremena Lanus je golom Tomasa Belmontea okrenuo rezultat na svoju vodenicu, neutralisao ukupnu prednost Bolivara i sve je stalo u drugih 45 minuta. Praktično se kretalo od nule ako se u obzir uzme samo rezultat, ali je psihološka prednost bila na stranu Zubeldijinih momaka.

Belmonte i Orosko popravili su personalni učinak i nagovestili da se Bolivaru sprema katastrofa, da je san o prolasku u četvrtfinale gotov i da će Bolivijci do kraja gledati da se izvuku sa što manje primljenih golova. Na semaforu se upisao i Lautaro Akosta. Nikolas Orsini je u 86. minutu zapečatio sudbinu gostiju i postavio konačnih 6:2, a prethodno je Alvaro Re bio precizan i ublažio poraz Bolivara.


KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

Union Santa Fe - Baija 0:0 /prvi meč 0:1/

Sreda

Deportivo Kali - Velez Sarsfild 1:5 (1:2) /prvi meč 0:2/

Lanus - Bolivar 6:2 (2:1) /prvi meč 1:2/

Četvrtak

Independijente - Feniks 1:0 (1:0) /prvi meč 4:1/

Uankajo - Kokimbo 0:2 (0:1) /prvi meč 0:0/

23.15: (2,70) Union La Kaljera (2,90) Junior (2,75) /prvi meč 1:2/

Petak

01.30: (1,47) Universidad Katolika (4,00) River M. (4,50) /prvi meč 2:1/

01.30: (2,55) Vasko (3,00) Defensa i Hustisija (2,80) /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

LanusBolivarKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara