(©Reuters)
(©Reuters)

Godine su samo broj! Karlos Tevez i Oskar Kardozo rešetaju u Kopa Libertadoresu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.12.20. | 03:34

Boka stekla minimalnu prednost pred revanš sa Internasionalom na Bombonjeri. Libertad eliminisao Vilsterman i zasluženo se našao među osam najboljih timova

Spremio je Karlitos poseban omaž Dijegu Armandu Maradoni. Učinio je nešto slično što i Leo Mesi nekoliko dana ranije. El Apače se vratio posle dvonedeljne pauze, srušio otpor Internasionala i pogurao Boku do minimalne prednosti pred revanš na Bombonjeri - 1:0

Jaka kiša padala je uoči početka utakmice i poprilično je natopila teren. Loši uslovi za igru diktirali su tempo i umnogome uticali na to da kvalitet fudbala ne bude na najvišem nivou. Dobra drenaža stvorila je kakve-takve uslove za igru, ali su na pojedinim delovima terena igrači plivali, a voda prštala na sve strane. Nisu pošteno morali da se oznoje igrači oba tima, bili su mokri do gole kože već tokom prvog minuta.

Izabrane vesti

Olovno nebo kišu tuge sprema... Odavno ne cvetaju ruže Internasionalu, crni oblaci nadvili su se nad Porto Alegreom i ne nameravaju da se raziđu. Kišna zavesa spustila se na stadion Žoze Pinjeiro Borda.

Dva tima su se po prvi put sastala u najjačem kontinentalnom takmičenju, a prvi duel u Kopa Libertadoresu odigran je sa nedelju dana zakašnjenja. Pomeren je derbi osmine finala Kopa Libertadoresa zbog smrti Dijega Armanda Maradone i pobednik ovog dvomeča (revanš je na programu za nedelju dana) poslednji će čekirati kartu za osminu finala.

Ispadanjem Flamenga, Boka je ostala jedini tim koji je u protekle dve decenije uspela da odbrani šampionsku titulu u Kopa Libertadoresu.

Migel Anhel Ruso odmorio je nosioce za okršaj sa Internasionalom, a za duel sa brazilskim velikanom, koji se ne nalazi u zavidnoj situaciji i niže neočekivano loše rezultate, Đenovljani su imali kapitena Karlosa Teveza. El Apače prolazi kroz težak period, ali je poveo saigrače u napad na sedmu titulu u Kopa Libertadoresu.

Andres D’Alesando je u pojedinim momentima izgledao izgubljeno na terenu, nije se najbolje snalazio, ali ni ostatak njegovih saigrača u uvodnim minutima susreta. Izdržao je Andres D’Alesandro 45 minuta, a u nastavku je nezapaženog vezistu zamenio Maurisio Prado.

Sevale su kontre La Boke koje su predvodili Sebastijan Vilja Kano, Kardona i Tevez, ali je natopljen teren uspevao da omete i uspori napadački trio tima sa Bombonjere. Posezali su igrači za rešenjima sa fudbala na pesku. Često se dizala lopta, korišćena su kratka nabacivanja i forsirana je kretnja bez lopte kako bi uopšte mogla da se ostvari prednost u otežanim uslovima za igru.

Nije prštalo od kvalitetnog fubala, ali jeste od grešaka defanzivaca. Igrači poslednje linije i Internasionala i Boke, napravili su previše neoprostivih grešaka, ali su svaki put saigrači bili tu da ih pokriju i sprave njihove brljotine.

Migel Anhel Ruso, poslednji čovek pod kojim je Boka Juniors došla do titule u Kopa Libertadoresu, sada već davne 2007. godine, nije pogrešio što je postepeno sve više pružao šansu Sebastijanu Vilji, tempirao mu formu i podizao samopouzdanje. Nije se previše Ruso obazirao na Viljin privatni život koji je u rasulu i zbog kojeg nije dobio poziv u nacionalni tim Kolumbije. Rusa je isključivo interesovalo ono što Vilja može da mu pruži na terenu, a u Porto Alegreu Kolumbijac je bio najzapaženiji pojedinac. Neuhvatljiv je bio kao vetar za protivničke igrače, ali je nedostajalo i malo sreće u pojedinim situacijama. Pretio je Vilja Kano iz svih pozicija i na sve načine.

Ubacio je u veću brzinu Internasional u drugom poluvremenu. Nije krenuo glavom kroz zid, ali jeste počeo da preti i da provodi više vremena na Bokinoj polovini. Prilika koju je propustio Tijago Galjardo u prvom poluvremenu, više nije bila najbolja za Internasional. Šunjali su se domaći igrači oko Bokinog gola, nanjušili su svoju šansu i pokušali da iskoriste momentu koji je bio na njihovoj strani. Boka nije bila kompaktna kao u prvom poluvremenu, ali je iskoristila kiks odbrane Internasionala, presekla domaćina i povela u 63. minutu.


Domaćin je bio dominantan, ali je Karlos Tevez zablistao kada je najbitnije. Bio je Karlitos neprimetan neko vreme, našao se na pravom mestu, smestio loptu u mrežu za vođstvo Boke i očekivano skinuo dres. Oprostio se El Apače od El Pibea, a velikom Dijegu Armandu Maradoni odao je počast noseći njegov dres iz perioda kada je nastupao za tim sa Bombonjere. Propustila je Boka da dotuče indisponiranog rivala i spokojnija dočeka revanš na Bombonjeri.


I Libertad Oskara Kardoza plasirao se u osminu finala Kopa Libertadoresa. Slavio je Libertad u Asunsionu sa 3:1, Oskar Kardozo postigao je gol, ali se nije zaustavio, već je i u revašu napunio mrežu bolivijskog Vilstermana. Bio je Libertad bolji s rezultatom 2:0 i ukupnim rezultatom 5:1 plasirao se u četvrtfinale.

U revanšu osmine finala, Libertad ne samo da je sačuvao dva gola prednosti, već je ponovo bio ubedljiv. Oskar Kardozo iz nedelje u nedelju pokazuje da nije za staro gvožđe i da južnoamerički talenti mogu još koju godinu da uče i dive se ubojitom golgeteru. Forma je prolazna, klasa je večna. Definitivno je krilatica koja važi za Oskara Kardoza.

Kapiten paragvajskog Libertada nosio je Libertad do trijumfa i u revanšu. Kardozo je u dva navrata tresao mrežu Vilstermana, a oba gola postigao je u drugom poluvremenu.


KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

River Plejt - Atletiko Paranaense 1:0 (0:0) /prvi meč 1:1/

Santos - LDU Kito 0:1 (0:0) /prvi meč 2:1/

Sreda

Flamengo - Rasing 1:1 (0:0) **penalima 3:5 /prvi meč 1:1/

Nasional - Independijente del Valje 0:0 (0:0) **penalima 4:2 /prvi meč 0:0/

Palmeiras - Delfin 5:0 (1:0) /prvi meč 3:1/

Četvrtak

Internasional - Boka Juniors 0:1 (0:0)

Horhe Vilsterman - Libertad 0:2 (0:0) /prvi meč 1:3/

Petak

01.30: (1,30) Gremio (5,20) Guarani (11,0) /prvi meč 2:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresBoka juniorsInternasionalLibertadVilsterman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara