KRAJ LJUBAVI I SARADNJE: Partizan i Lazar Marković se razilaze na zimu, razlog je opravdan, 500.000 evra!?
Foto: FK Partizan

rastanak

KRAJ LJUBAVI I SARADNJE: Partizan i Lazar Marković se razilaze na zimu, razlog je opravdan, 500.000 evra!?

Fudbal -

Uprava kluba iz Humske procenila da visoka plata napadača predstavlja veliki problem za klupski budžet

Mnogo su nade čelnici i navijači Partizana polagali u Lazara Markovića, kada se tokom jeseni 2019. vratio u Humsku. Međutim, nekadašnji najveći talenat srpskog fudbala nije potvrdio očekivanja crno-bele javnosti.

S obzirom na ono što se može čuti iz krugova bliskih Partizanu, rukovodstvo kluba pokušaće da prekine saradnju sa Lazarom Markovićem (26). Razlog su njegova ogromna primanja, koja bez premija i nagrada idu i preko 500.000 evra po sezoni. U tom segmentu, Marković je drugi najplaćeniji fudbaler u klubu, posle Bibarsa Natha koji ima 600.000 evra godišnje. Treći je Takuma Asano sa 450.000 evra, a visoko je po primanjima kotiran i golman Vladimir Stojković.

foto: Starsport©

Opet, Lazara Markovića štiti validan ugovor, koji traje sve do juna 2022. godine, pa se može reći da je sa tog aspekta miran. Valja pomenuti da je Marković ove sezone odigrao 12 utakmica u crno-belom dresu, postigao dva gola i upisao jednu asistenciju. Mršav učinak, blago rečeno.

U Humskoj veruju da bi se za Lazara Markovića ove zime mogao pronaći inostrani klub, uz pristojno obeštećenje, pa bi i Partizan i fudbaler bili zadovoljni prekidom saradnje. Nekadašnji srpski reprezentativac ima izuzetan "si-vi". Baš sa tim referencama ne bi trebalo da bude problema da Lazar Marković pronađe novu sredinu, a zainteresovanih strana iz Evrope i Azije nije da nema.

foto: FK Fenerbahče

Treba se setiti da je Lazar Marković pred povratak u Humsku prošle jeseni imao nekoliko primamljivih ponuda. Tada su interes za njega pokazivali turski Fenerbahče za koji je igrao 2016. godine kao pozajmljen fudbaler Liverpula. Kao i zagrebački Dinamo, gde su procenjivali da bi im Srbin Marković tada bio ogromno pojačanje.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track