TREĆA SMENA: Libertadores, Sudamerikana, Serija A, Meksiko...

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.12.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

NASIONAL (URU) - INDEPENDIJENTE DEL VALJE (EKV), 23.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Nasional je, posle 0:0 u Ekvadoru, večeras u Montevideu blagi favorit protiv Independijentea del Valjea. Domaći tim je u boljoj formi, a uzdaće se i u tradiciju protiv ekipa iz Ekvadora. Nasional je izgubio samo jednu od svojih 18 domaćih utakmica od timova iz te zemlje u Kopa Libertadores, a ostvario je 15 pobeda i dva remija. Olmedo je 2005. godine jedini iznenadio velikana iz Montevidea.



PALMEIRAS (BRA) - DELFIN (EKV), 23.15

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Trebalo bi veliko čudo da se desi pa da Palmeiras ne prođe u četvrtfinale Kopa Libertadores. Pred revanš duel sa Delfinom stekao je prednost od dva gola iz Ekvadora i veliki je favorit. U prilog mu ide i zdravstena situacija, jer se veliki deo igrača vratio treninzima posle perioda u karantinu. Takođe, i pored silnih problema oko sastava Palmeiras je u naletu i u dobroj je poziciji na čak tri fronta. Nigde ne posustaje i želi pehare brazilske Serije A, Kupa i Kopa Libertadores.

LANUS (ARG) - BOLIVAR (BOL), 23.15

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Lanus na svojoj Fortalezi dočekuje Bolivar posle minimalnog poraza La Pazu u prvom duelu osmine finala Kopa Sudamerikane (1:2). Međutim, nema previše razloga za nezadovoljstvo u redovima domaćina. Izabranici Luisa Zubeldije su na preko 3.600 metara nadmorske visine, na kojoj je smešten stadion Bolivara, jedva dolazili do daha, ali je i pored toga uspeo da postigne jedan gol. U Argentini bi odnos snaga trebalo da bude nešto drugačiji. Jer Bolivar se na gostovanjima nikako ne snalazi. Otkako se fudbal vratio na Zeleni kontinent, ekipa Valtera Floresa je na pet utakmica van svog bunjišta upisala samo jednu pobedu, a i ona je došla protiv pretposlednjeplasirane ekipe bolivijske Aperture.

INTERNASIONAL (BRA) - BOKA JUNIORS (ARG), 01.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Derbi meč osmine finala Kopa Libertadores između Internasionala i Boke Juniors, pomeren zbog smrti legendarnog Dijega Armanda Maradone, najzad će biti odigran u Porto Alegreu. Dva velika tima će pokušati da ostvare što bolji rezultat pred revanš u Buenos Ajresu za sedam dana. Dosadašnje duele ovi klubovi na međunarodnoj sceni vodili su isključivo u Sudamerikani, a sada se prvi put susreću u najvišem stepenu kontinentalnog takmičenja.

HORHE VILSTERMAN (BOL) - LIBERTAD (PAR), 01.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Horhe Vilsterman i Libertad sastali su se samo jednom u Kopa Libertadoresu. Bilo je to u prvoj utakmici osmine finala Kopa Libertadores, gde je paragvajska ekipa kod kuće pobedila sa 3:1. Sada se bolivijski sastav nada nastavku dobre forme u svom domu, jer je u njemu neporažen u nokaut fazi Libertadoresa sa četiri pobede i tri remija. Međutim, Libertad u svojim redovima ima vremešnog razbijača

Oskara Kardosa, nekadašnjeg napadača Benfike, i nije izgubio na četiri gostovanja u Boliviji u kontinentalnoj eliti.



UANKAJO (PER) - KOKIMBO (ČIL), 01.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Iza Uankaja i Kokimba nije dobar period. Naprotiv. Radi se o timovima koji su pravi marginalci u svojim šampionatima. Uankajo je tek završen ligaški deo Klausure u Peruu završio na pretposlednjoj poziciji sa svega devet bodova iz devet mečeva, dok je Kokimbo u Čileu trenutno četiri boda ispred fenjeraša. Tanko da tanje ne može. Izlaz za oba tima je Kopa Sudamerikana, gde posle 0:0 iz prvog duela oba tima imaju skoro podjednake šanse da se domognu četvrtfinala.

INDEPENDIJENTE (ARG) - FENIKS (URU), 01.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Pred Independijenteom je, čini se, rutinski zadatak u revanšu osmine finala Kopa Sudamerikane. Crveni đavoli su iz Urugvaja doneli kapitalnu prednost od tri gola razlike (4:1) i samo čudo može Feniks da odvede u narednu rundu. Čak se pominje da bi trener tima iz Aveljanede Lukas Pusineri mogao znatno da izmeni sastav i tako sačuva pojedine prvotimce za naredne izazove. To dovoljno govori koliko je kormilar Independijentea ubeđen da je njegov tim završio posao.

FORTALEZA - KORINTIJANS, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Tanka je granica između zone ispadanja i pozicija koje vode u Kopa Sudamerikanu, a baš tu negde plivaju Fortaleza i Korintijans. Oba tima imaju po 29 bodova u dosadašnja 23. kola brazilske Serije A i samo su pet koraka ispred Vaska koji je ugrožen. Forme im variraju, pa tako domaći tim iza sebe ima preskočen niz od četiri poraza, koje je "ispeglao" sa pobedom i dva remija u tri prethodne runde, dok su gosti u šest minulih susreta u prvenstvu zabeležili tri pobede, dva remija i poraz. Tradicija je na strani Korintijansa koji je izgubio samo jednom na dosadašnjih 13 dvoboja, a pre remija u avgustu nalazio se u seriji od sedam pobeda nad Fortalezom.

GVADALAHARA - LEON, 04.05

(Fudbal, Meksička Apertura, plej-of)

Posle dvostruke pobede nad velikim rivalom Klub Amerikom, rival Gvadalahare u polufinalu meksičke Aperture je Leon. Gosti su bili furiozni u ligaškom delu sezone. Bili su ubedljivo prvi sa osam bodova prednosti u odnosu na Pumas, sa samo jednim porazom u sezoni, ali je teže nego što se očekivalo izbacio Pueblu u četvrtfinalu. Posle poraza u gostima (1:2) u revanšu je bilo 2:0 za lidera Aperture. Pride, Leon je imao najbolju odbranu u ligaškom delu sezone sa samo 14 primljenih golova. Ove godine Čivas i Leon su dva puta igrali u Gvadalahari, a bolje su bile popularne Koze. Pobedile su u martu sa 2:0, dok je proteklog leta u Aperturi završeno bez pogodaka.


tagovi

Južna AmerikaTreća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara