Osveta Pari Sen Žermena u noći punoj tenzije i nervoze, Junajted ispada ako izgubi u Lajpcigu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.12.20. | 22:54

Crveni đavoli propustili meč loptu za osminu finala Lige šampiona, Sveci praktično prošli

Mančester Junajted je grupnu fazu Lige šampiona otvorio pobedom na Parku prinčeva i petardom protiv Lajpciga na Old Trafordu pa je tada delovalo da će Solskjerov tim bez problema proći grupu sa dvoje polufinalista iz prošle sezone, ali su potom Crveni đavoli sami sebi zakomplikovali život i došli u situaciju da u poslednjem kolu strepe od ispadanja ako izgube u Lajpcigu.

Pari Sen Žermen im se večeras osvetio na Old Trafordu pobedom od 3:1 u meču punom tenzije i nervoze i došao u najbolju situaciju u grupi. Praktično u prošli. Ako Sveci u poslednjem kolu savladaju Bašakšehir na svom Parku prinčeva, sigurno su prvi u grupi. Jedini ishod koji im ne odgovara je da izgube od Bašakšehira i da u Lajpcigu bude nerešeno. U svim ostalim kombinacijama, PSŽ prolazi dalje.

Izabrane vesti

Imao je Junajted večeras meč loptu da pobedom overi plasman u nokaut fazu, izveo je Solskjer skoro najjaču postavu s tim što je tandem vezista Fred – Mektominej bio iznenađenje jer su na klupi ostali Van de Bek, Pogba i Matić. Ali je zato ofanzivni poker sa Fernandešom, Rašfordom, Marsijalom i Kavanijem delovao kao garancija.

Međutim, početak je bio šokantan za Crvene đavole. Lopta se u šestom minutu odbila pravo na šut Nejmaru koja ju je, iako prilično iskosa, odlično poklopio i probušio De Heu.

Gol je skinuo veliki teret sa leđa gostiju koji su u nastavku igrali znatno opuštenije nego nedavno protiv Lajpciga kada im je visila eliminacija ako ne pobede. Florenci je imao opasan pokušaj, a Junajted je prvi put ozbiljnije zapretio tek posle dvadesetak minuta preko Rašforda.

Imao je Junajted tada i veliku sreću da ostatak meča ne odigra sa igračem manje. Fred je glavom udario Paredesa bez lopte dok su se prepirali, sudija Orsato je pogledao VAR i Brazilac se provukao samo sa žutim karotnom. Ali kasnije se nije izvukao...

Taj incident sa Fredom kao da je razbudio domaće fudbalere i krenuo je rat na svakom delu terena za svaku loptu. Vodili su se žestoki, pa i prljavi dueli, Nejmar je bio uglavnom bio meta grubih startova, mada ni gosti nisu ostajali dužni. Probuđeni Junajted je posle pola sata i kusur vremena igre stikao do izjednačenja. Navas je zaustavio prvi udarac Rašforda, ali je Van Bisaka stigao da servira saigraču i drugi pokušaj. Rašfordov šut je zakačio Danila i lopta je prevarila Navasa.

Pogrešio je Solskjer što nervoznog Freda nije ostavio u svlačionici već na poluvremenu, a na početku drugog poluvremena bi voleo da je izveo i Marsijala. Neverovatno je šta je Francuz promašio u 50. minutu. Skoro pa prazan gol posle sjajnog dodavanja Rašforda. Ubrzo je i Kavani imao šansu da se osveti klubu čiji je najbolji strelac u istoriji ali se nisu baš lepo rastali. Pogodio je prečku u 58. minutu i kola Junajteda su od tada krenula nizbrdo.

Markinjos je pogodio prečku u 65. minutu i najavio potop Crvenih đavola. Samo tri minuta kasnije nije pogrešio posle pravog karambola koji je nastao u kaznenom prostoru domaćina nakon kornera. Minut kasnije je Fred zaradio drugi žuti i isključenje, a ubrzo je i Rašford zbog povrede morao napolje, pa je sa Junajtedovim nadama bilo završeno.

Nejmar im je u finišu drugim golom na meču vratio za sve batine koje je dobio, a gol je bio važan i za bolji međusobni skor Parižana jer su prvi meč od Mančestera izgubili 1:2. bila je to sjajna akcija Rafinje i Mbapea.

PSŽ je od tima kojem je dva kola pre kraja pretila eliminacija, došao u situaciju da ima prvo mesto na tacni ako kod kuće savlada otpisani Bašakšehir koji nema šanse ni za Ligu Evrope. Juanjted je sa druge strane mnogo toga urpskao onim porazom u Turskoj, a večeras i definitivno skrckao stečeni kapital pa će morati da strepi pred poslednje kolo u Nemačkoj gde ga čeka silno motivisani Lajpcig.

GRUPA H

Bašakšehir - RB Lajpcig 3:4 (1:2)

/Kahveči 45+3, 72, 85 - Poulsen 26, Mukijele 43, Olmo 66, Serlot 90+2

Mančester Junajted - PSŽ 1:3 (1:1)

/Rašford 32 - Nejmar 6, 90+1, Markinjos 69/



tagovi

NejmarMarkus Rašford

Obaveštavaj me

PSŽ
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara