Ambasador Rusije: U toku pregovori o isporuci "Sputnjika V" Srbiji

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da su u toku pregovori između nadležnih institucija Rusije i Srbije o isporuci ruske vakcine "Sputnjik V" Srbiji, kao i da u našu zemlju uskoro stiže određena količina tih vakcina za laboratorijsku kontrolu.
Ambasador Rusije: U toku pregovori o isporuci "Sputnjika V" Srbiji
Foto: Pixabay
"Kao što je naglasio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Rusija se zalaže za to da efikasne i bezbedne vakcine protiv virusa korona budu dostupne svima u svetu, pa je spremna da isporuči drugim zemljama preparate koje su razradili ruski naučnici. Trenutno su pregovori između nadležnih institucija Rusije i Srbije o isporuci u Srbiju ruske vakcine 'Sputnjik V' u razvijenoj fazi. Po njihovom završetku će biti poznati svi modaliteti isporuke, odnosno termini i količina doza", rekao je kaže Bocan-Harčenko za Kurir.
 
Detaljno su sva ta pitanja, kako je dodao, na veoma konstruktivan način razmotrili predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar industrije i trgovine Ruske Federacije Denis Manturov tokom njihovog razgovora 30. novembra.
 
Bocan-Harčenko kaže da se razmatra i mogućnost da se "Sputnjik V" proizvodi u Srbiji.
 
"U vezi sa interesovanjem srpske strane razmatra se i mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine 'Sputnjik V' u Srbiji. Ali, naravno, to zahteva više vremena, jer se radi i o transferu tehnologija i o pripremi stručnjaka'', kaže on.
  • /

    03.12.2020 09:48
    /
    jel kao i one kineske donacije?
    donacija je termin kada se izbegava porez izmedju nekih koji nisu registrovani za trgovinu
  • Slavica Dokmanovic

    03.12.2020 08:21
    Nauka bez granica
    Postovana Gospodjo Brnabic,
    Pohvaljujem Vasu i azurnost Vaseg tima na nabavci vakcine protiv Kovid -19.
    Za Srbiju je veoma vazno da participira u izradi vakcina sa ino partnerom. To ce pruziti dodatno sigurnost za zdravlje gradjanima . Dobra odluka.
    Cestitam Vam,
    Sa postovanjem,
    Dokmanovic Slavica dipl.pravnik u penziji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.