ISLAMISTI KORISTE KORONU KAO ORUŽJE: Šokantno uputstvo dato u džihadističkom magazinu!
Foto: Shutterstock, Profimedia

Vukovi sa menhetna

ISLAMISTI KORISTE KORONU KAO ORUŽJE: Šokantno uputstvo dato u džihadističkom magazinu!

Planeta -

Džihadisti pokušavaju da iskoriste pandemiju podstičući militante da drugima daju maske za lice prekrivene otrovom, navodi se u izveštaju novog magazina radikalnih islamista.

Novi magazin "Vukovi sa Menhetna", što se odnosi na napade na Njujork 11. septembra, objavljuje medijska kuća naklonjena Al Kaidi, a poziva fanatike da ubijaju "nevernike" na poseban način, ovoga puta zaštitnim maskama.

Magazin upućuje "Alahove vojnike" da šire teror deleći otrovane maske na uglovima ulica i u stanicama, navodi se u izveštaju.

„Ne zaboravite da podržite svoju religiju, uzvratite za svoju braću u voljenoj Palestini i ispunite obećanje vašeg imama Osame [bin Ladena] da krstaši nikada neće sanjati o sigurnosti ukoliko je ne budemo imali u stvarnosti u Palestini“, kaže se u članku.

Sledbenicima se takođe savetuje da nastave da koriste tradicionalna oružja, uključujući bombe, puške i noževe, kao i primitivnije - kamenje i vatru, navodi San.

Izveštaj se pojavio samo nekoliko nedelja nakon što je Njujork Tajms izvestio da su izraelski operativci - delujući sa američkim ovlašćenjem - ubili drugog lidera Al Kaide u Teheranu ranije ove godine.

Ubistvo Abdulaha Ahmeda Abdulaha - poznatog i kao Abu Muhamed al-Masri - 7. avgusta, dogodilo se na 22. godišnjicu smrtonosnih napada na dve američke ambasade u Africi 1998. godine, u čijem organizovanju je učestvovao.

U tom incidentu takođe je ubijena Abdulahova ćerka Miriam, udovica sina Osame bin Ladena, Hamze bin Ladena.

Kurir.rs/NYP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja