02. decembar  2020. 16.30  →  03. decembar  2020. 19.07 | Izvor: RTV (Milana Kvrgić)

"Slatkiš za slatkiše - zajedno možemo više" - akcija za novogodišnje paketiće za 170 dece

NOVI SAD -

Lajtmotiv ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom jeste otvaranje vrata inkluzivnom društvu i uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u svakodnevne društvene delatnosti. Sa tim ciljem je pokrenuta i humanitarna akcija, tokom koje će u naredne dve nedelje Udruženje građana "Novi Sad", zajedno sa ljudima dobre volje i velikog srca, donirati paketiće mališanima, koji žive na marginama društva.

video icon

Slatkiši, slaniši i igračke uvek provereno izmamljuju mališanima osmeh, pogotovo tokom novogodišnjih praznika. Upravo sa tom misijom Udruženje građana "Novi Sad" je prvi put pokrenulo humanitarnu akciju "Slatkiš za slatkiše", u okviru koje će obezbediti novogodišnje paketiće za 170 mališana.

"Ove godine zbog ove situacije od kovida i finansijskih nekih tokova uvideli smo da mališani iz Svratišta za decu imati jako mali broj slatkiša i nekog čara da dočekaju novogodišnje praznike, zato smo se odlučili da ove godine pomognemo njima i naravno da pomognemo osobama sa invaliditetom kojima pomažemo već pet godina unazad", kaže Goran Bajšanski, Udruženje građana "Novi Sad".

Paketići će biti isporučeni na adresu 100 korisnika svratišta za decu i 70 mališana sa cerebralnom paralizom na području Južnobačkog okruga.

"Svako može da bude deo akcije ili preko naše ili preko naše fejsbuk stranice Udruženje građana "Novi Sad" ili instagrama, može da nam pošalje poruku i naš volonter će doći po to. Moram samo da napomenem da bukvalno ako neko ima jednu kesicu, jedan slatkiš neka samo kaže i mi ćemo doći po to ili mogu da pozovu 0642943241, isto ćemo se odazvati", kaže Goran Bajšanski.

Akcija će trajati do 15. decembra, a pored doniranja slatkiša i slaniša za mališane, zainteresovani mogu da uplate i novac preko žiro računa koji se može pronaći na fejsbuk i instagram profilima udruženja. Za paketiće je potrebno skupiti 170 hiljada dinara, a u udruženju ističu da će dati sve od sebe, kako nijedno dete ne bi dočekalo praznike bez poklona.

Oni koji hoće da uplate novac mogu to uraditi preko žiro računa 325-9500600051658-82.

Više informacija mogu se naći na Fejsbuk stranici Udruženja.

Tagovi