SLUČAJ O KOJEM PRIČA CELO VRANJE: I pored svih napora lekara, pacijent preminuo u kovid ambulanti EVO ŠTA SE DOGODILO
Foto: Kurir/ T.S.

Dežurna ekipa odmah reagovala

SLUČAJ O KOJEM PRIČA CELO VRANJE: I pored svih napora lekara, pacijent preminuo u kovid ambulanti EVO ŠTA SE DOGODILO

Srbija -

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, reč je o onkološkom pacijentu sa metastazama na plućima. Primljen je u jako lošem stanju u pratnji sina i kolicima je uveden u kovid ambulantu

VRANJE - Vranjanac (66) preminuo je jutros oko 9 časova u kovid ambulanti u Vranju. Iz Zdravstvenog centra u Vranju u sredu oko podneva potvrđeno je da je pacijent starosti 66 godina primljen u lošem opštem stanju u pratnji sina i da je preminuo u kovid ambulanti u ATD.

Dežurna ekipa je odmah reagovala, pregledom su indikovane i preduzete sve potrebne, neophodne dijagnostičke procedure u najkraćem mogućem roku, navedeno je u saopštenju menadžmenta ZC Vranje.

Nažalost i pored pruženih zdravstvenih usluga u skladu sa njegovim opštim zdravstvenim stanjem i uloženih napora medicinskog osoblja pacijent je preminuo u prostorijama ATD kovid ambulante.

foto: Kurir/ T.S.

"Pacijent, starosti 66. godina je u ATD kovid ambulantu, Doma zdravlja Vranje danas, 2. decembra 2020. godine u ranim jutarnjim časovima primljen u lošem opštem stanju, u pratnji sina. Dežurna ekipa je odmah reagovala, pregledom su indikovane i preduzete sve potrebne, neophodne dijagnostičke procedure u najkraćem mogućem roku.

I pored pruženih zdravstvenih usluga u skladu sa njegovim opštim zdravstvenim stanjem i uloženih napora medicinskog osoblja ,pacijent je preminuo u prostrijama ATD kovid ambulante, Doma zdravlja Vranje, Zdravstvenog centra Vranje u 8:55 časova.

1 / 5 Foto: Kurir/ T.S.

Porodici preminulog menadžment Zdravstvenog centra Vranje izjavljuje najdublje saučešće", navodi se u saopštenju ZC Vranje.

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, reč je o onkološkom pacijentu sa metastazama na plućima. Primljen je u jako lošem stanju u pratnji sina i kolicima je uveden u kovid ambulantu. Njegovo zdravstveno stanje naglo je pogoršano prethodne večeri kod kuće. Čim je pacijent unet u ambulantu reagovalo je kompletno medicinsko osoblje.

Pružena mu je sva stručna medicinska pomoć koja je bila neophodna u najkraćem mogućem roku. Uprkos tome pacijent je preminuo. Kako se saznaje muškarac je preminuo od karcinoma sa metastazama na plućima i nije bio kovid pacijent. Potreseno je medicinsko osoblje kovid ambulante u Vranju koja se nalazi u ATD.

foto: Kurir/ T.S.

Kovid ambulanta u Vranju je jedna od najorganizovanijih u Srbiji iako je u njoj svakodnevno veliki broj pregleda. Osobolje je uigrano, a pacijenti na jednom mestu mogu uraditi sve potrebne analize . Kovid ambulanta u Vranju jedna je od retkih u Srbiji gde nisu zabeležena čekanja u redovima ispred zgrade i pored velikog broja pacijenata.

"U ovako teškim trenucima nikad nije svejedno, smrt nije laka stvar", komentar je očevidaca u kovid ambulanti u Vranju gde je u sredu preminuo pacijent.

Kurir.rs/ T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track