Ex -Yu

Ðukanović: Božović ispunio sve uslove za protjerivanje

Ðukanović: Božović ispunio sve uslove za protjerivanje
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Đukanović: Izlaganje Krivokapića zasnovano na predrasudama

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðkanović izjavio je danas da je ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović opravdano protjeran iz Crne Gore.

Ðukanović je u pauzi sjednice parlamenta, gdje je prisustvovao predstavljanju programa Vlade mandatara Zdravka Krivokapića, ocijenio da su diplomatski odnosi Crne Gore i Srbije na nivou kao i s ostalim državama.

O odluci odlazećeg MSP-a da protjera ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića, zbog izjave o podgoričkoj skupštini 1918, Ðukanović je rekao:

"Smatram da je ambasador Srbije ispunio sve uslove za ovakav odnos Ministarstva spoljnih poslova prema njemu", prenijele su podgoričke Vijesti.

Đukanović je takođe izjavio da je dobro što je započet proces izbora nove vlade, ali da je današnje izlaganje mandatara Zdravka Krivokapića u parlamentu "zasnovano na predrasudama".

"Osnovni utisak mi je da je kompletno izlaganje zasnovano na polemičkim tezama u odnosu na predarasude koje je mandatar formirao u prethodnom vremenu i to nikad nije dobro polazište", rekao je Đukanović novinarima u parlamentu Skupštine Crne Gore.

On smatra da je bilo "mnogo mudrije sačekati s kritikama", jer bi se, kako kaže, bolje izbjegle kontradiktornosti kojima je obilovalo izlaganje.

"Odaje se priznanje EU, a istovremeno se kritikuje ono što je Crna Gora uradila u međunarodnoj politici", navodi Đukanović.

On smatra da ne može stajati ocjena da su se u Crnoj Gori dogodili prvi demokratski izbori, navodeći da je sve dosadašnje izbore pratila međunarodna zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije