TONS: Više domaćih turista u Novom Sadu, dolaze i stranci

Domaći turisti u oktobru su u većem broju posetili Novi Sad u odnosu na prethodne mesece, a prvi put je od februara zabeležen rast u broju noćenja, navode u Turističkoj organizaciji Novog Sada.
TONS: Više domaćih turista u Novom Sadu, dolaze i stranci
Foto: 021.rs
TONS, pozivajući se na Republički zavod za statistiku, navodi da su domaći turisti ostvarili 4,1 odsto više noćenja u oktobru ove godine u poređenju sa istim mesecom 2019. godine.
 
"Od početka pandemije u našoj zemlji, Turistička organizacija Grada Novog Sada prilagodila se novim uslovima promocije destinacije, i pokrenula brojne nove online promotivne kampanje na društvenim mrežama Facebook i Instagram od marta do danas, kako bismo i dalje održali zavidan nivo interesovanja za našu destinaciju, koliko god je to moguće, u uslovima globalno proglašene pandemije COVID-19. Veliki broj hotela nam se pridružio u promotivnoj kampanji 'Plati dve noći, boravi tri' (koja još uvek traje), a putem koje je omogućeno gostima da odsednu tri noći, po ceni dve noći", navode u TONS.
 
Paralelno sa ovom kampanjom, u toku je kampanja "52 vikenda u Novom Sadu", tokom koje se krajem svake radne nedelje dobije predlog kako se može provesti slobodno vreme u Novom Sadu tokom nastupajućeg vikenda. 
 
I novosadski hoteli poručuju da je ostvareno više noćenja (18.705) nego u septembru ove godine (13.219), iako je broj dolazaka bio isti u oba meseca (5.882 oktobar, 5.848 septembar). 
 
"Dakle, ne samo da se povećao broj noćenja, nego i dužina boravka turista. Prosečna dužina boravka u septembru je iznosila 2,26 dana, dok je u oktobru iznosila 3,18 dana. Takođe je zanimljivo da je oktobar najjači po broju noćenja (18.705) na nivou tekuće godine. Bolji je čak i od januara (16.530). Međutim, i dalje ne može da se poredi sa noćenjima iz oktobra prošle godine (33.046)", poručuju u TONS-u.
 
One godine je Novi Sad posetilo i nešto više stranih turista. Najveći broj stranih turista koji su ušli u info-centre TONS ove godine su poreklom iz Turske, Rusije, Izraela (trećina posetilaca u oktobru su iz Izraela), SAD-a, Poljske, Nemačke, Španije, Francuske, Kine, Mađarske.
 
Uskoro počinje nova onlajn kampanja na društvenim mrežama.
  • novosadjanka

    02.12.2020 19:21
    OSEĆAM SE KAO STRANAC
    Ne znam koliko ima stranaca u našem gradu, ali znam da se već tri decenije osećam kao stranac u svom gradu.
  • lala

    02.12.2020 17:32
    PROCVAT
    Ta mante se gluposti, naš grad je pun stranaca još od 90, nikako da se naviknem na strance!
  • gari

    02.12.2020 16:59
    Sta kaze statistika, koliko od tih domacih turista, nazalost i ostane da zivi u Novom Sadu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti