Nema Kramarića, Griliča, Samasekua, Akpogume, Baumgartnera... Henes sa drugim timom protiv Zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.12.20. | 14:03

Nemci opterećeni rezultatima u domaćem prvenstvu, gde su vezali čak sedam mečeva bez pobede

Hofenhajm u Beograd dolazi da overi prvo mesto u Grupi L i nastavi pozitivni niz rezultata u Ligi Evrope, ali će to pokušati da učini bez ozbiljnog broja standardnih prvotimaca, kojih neće biti u startnoj postavi protiv Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitić (četvrtak, 18.55, RTS 1).

Ekipa Sebastijana Henesa opterećena je rezultatima u domaćem prvenstvu, gde je vezala čak sedam mečeva bez pobede i u ovom trenutku se nalazi tek na 12. mestu Bundeslige, što je daleko ispod očekivanja i ambicija kluba iz Zinshajma.

Izabrane vesti

Nemački mediji najavljuju ozbiljan broj izmena u odnosu na onaj tim koji nosi najveći teret u prvenstvu, pa će van tima izvesno ostati najbolji strelac Andrej Kramarić, zatim desni bek Štefan Poš, standardni štoper Kevin Akpoguma, levi bočni igrač Rajan Sesenjon, standardni vezisti Baumgartner, Samaseku i Grilič. Od glavnih igrača iz manevra treba očekivati Denisa Gajgera, ali praktično samo zbog toga jer je pocrveneo protiv Majnca pa ga čekaju tri utakmice pauze.

"Biće to vrhunac za nas jer ipak želimo da budemo prvi u grupi. Što se nas tiče jasno je, ovo takmičenje želimo da učinimo našim takmičenjem", rekao je Sebastijan Henes.

Izmena tima u Ligi Evrope neće biti ništa novo za mladog stratega, koji je kombinovan tim izveo i protiv Libereca, u meču kojim je Hofenhajm overio plasman u 1/16 finala Lige Evrope. Nemcima će u Beogradu biti dovoljan i remi da i formalno obezbede prvu poziciju u grupi i lakši žreb za nokaut fazu takmičenja na proleće.

Hofenhajm je u Liberecu igrao u sastavu: Bauman - Bogarde, Kasim, Nortvajt, Sesenjon - Rudi, Gaćinović, Baumgartner, Grilič - Bajer, Klaus, a u Beogradu se očekuje još dodatnih promena, s obzirom da u timu neće biti ni Sesenjona, Baumgartnera i Griliča.

Nemci su motivisani dodatnim bonusom od 1.000.000 evra koliko donosi prva pozicija u grupi, tako da je izvesno da se neće lako odreći bodova, bez obzira na kvalitet sastava koji budu izveli. Ipak, taj motiv će imati i Crvena zvezda, koja je u Zinshajmu pokazala da može da se nosi i sa standardnim prvotimcima Hofenhajma, pa izabranici Dejana Stankovića nemaju razloga da sutra ne pojure pobedu protiv ovog rivala.

Sam Sebastijan Henes je pod ozbiljnim opterećenjem zbog učinka ekipe, pa je jasno da mu je meč sa Augzburgom u ponedeljak daleko važniji po pitanju rezultata, jer bi u slučaju novog neuspeha vrlo lako moglo da se dogodi da počne da se priča o njegovom statusu u klubu.

Prema najavama, Hofenhajm bi sutra na stadion Rajko Mitić trebalo da istrči u formaciji 3-5-2 i sastavu: Bauman - Adams, Fogt, Nortvajt - Skov, Gaćinović, Rudi, Gajger, Adamjan - Bajer, Belfodil.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara