02. decembar  2020. 13.21  | Izvor: Tanjug

Ministarka Obradović razgovarala sa ambasadorom Francuske

BEOGRAD -

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Marija Obradović, izrazila je danas zadovoljstvo saradnjom sa Francuskom u oblasti upravljanja i reforme javne uprave, koja se zasniva na zajedničkom interesu, a to je integracija Srbije u EU.

Obradović je, na sastanku sa francuskim ambasadorom Žan Luj Falkonijem, pohvalila zalaganja obe strane u segmentu upravljanja ljudskim resursima i profesionalnog razvoja i potvrdila da je srpska uprava spremna da intenzivira odnose sa Francuskom, kroz različite teme i projekte saradnje, saopšteno je iz kabineta ministarke.

Ambasador Falkoni istakao je specifičnost odnosa Srbije i Francuske koji se odnose na razmenu, na političkom i tehničkom nivou, kao i na interesovanje francuske administracije da sa Srbijom podeli dobru praksu.

Saradnja je olakšana stalnim prisustvom francuskog stručnjaka dodeljenog MDULS-u, ali i saradnjom sa NAPA-om, SUK-om i GENSEK-om.

Ministarka Obradović i ambasador Falkoni najavili su mogućnost buduće saradnje na pitanjima od zajedničkog interesa, u post kovid izazovima, poput rodne ravnopravnosti i digitalizacije javnih usluga.