02. decembar  2020. 10.55  | Izvor: RTV (Lidija Vučković)

Nastavljena dezinfekcija javnih površina u Kikindi

KIKINDA -

U Kikindi i okolnim selima, tokom novembra utrošeno je oko 70 hiljada litara sredstava za dezinfekciju. Dezinfekcija se obavlja svakodnevno na Gradskom trgu, ali i Zelenoj pijaci i pijaci u Mikronaselju.

Pored toga, dezinfikuju se i dečija igrališta i parking prostori ispred velikih trgovinskih objekata.

dezinfekcija, javne, povrsine, kikinda

„Osim dezinfekcije javnih površina, dezinfikuju se i službene prostorije u javnim ustanovama. Dovoljne količine sredstava za dezinfekciju podeljene su i predškolskoj ustanovi, osnovnim i srednjim školama, ustanovama kulture, stambenim zajednicama. Apelujemo da se sredstva za dezinfekciju koriste na adekvatan način, što znači da dezobarijere budu natopljene i da se radne prostorije redovno dezinfikuju“, naglasila je Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

dezinfekcija, javne, povrsine, kikinda, 1

Kikinda je jedan od retkih gradova u Srbiji koji od marta dezinfekciju javnih površina i ustanova obavlja isključivo sa dobrovoljcima. Dezinfekcija na Gradskom trgu obavlja se traktorskim atamizerom, dok se ručnim prskalicama obavlja dezinfekcija svih ostalih lokacija i prostorija. U akciji učestvuje desetak volontera, kako u Kikindi, tako i u okolnim selima.