Pacijent preminuo u čekaonici kovid ambulante u Vranju

Pacijent koji je čekao na pregled preminuo je jutros u čekaonici kovid ambulante u Antituberkuloznom dispanzeru (ATD) u Vranju.
U saopštenju Zdravstvenog centra Vranje se navodi da je pacijent star 66 godina u ATD kovid ambulantu Doma zdravlja "Vranje" primljen danas u ranim jutarnjim časovima u lošem opštem stanju a u njegovoj pratnji je bio sin.
 
"Dežurna ekipa je odmah reagovala, pregledom su indikovane i preduzete sve potrebne, neophodne dijagnostičke procedure u najkrećem mogućem roku. I pored pruženih zdravstvenih usluga, u skladu sa njegovim opštim zdravstvenim stanjem i uloženih napora medicinskog osoblja, pacijent je preminuo", dodaje se u saopštenju.
 
Kovid ambulanta u Vranju je jedna od najbolje organizovanih i retkih u Srbiji gde nisu zabeležena čekanja u redovima ispred zgrade.
 
Ipak, poslednjih dvadesetak dana je preveliki pritisak na ovu ambulantu koja je jedina u Vranju. Samo u toku jučerašnjeg dana u kovid ambulanti obavljeno je 276 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 144.
  • Miladin

    02.12.2020 19:50
    Prikrivanje
    Covid NNaselje, utorak 24/25.11. Toalet u prizemlju, kolaps, syncopa, teška povreda.
    Utorak 1.12., ambulanta na prvom spratu, isto...Oba pacijenta preneta u urgenentini.
    Ima li traga u protokolu, ništa!
  • BoeserWolf

    02.12.2020 14:50
    Pitao je narodni poslanik dragan sor(g)maz, narodni poslanik DSS od 2001. odn. narodni poslanik SNS od 2010, da li je pacijent stigao da plati racun pre nego sto je umro ili ce drzava morati sa ga namiri kod naslednika.
  • Ma

    02.12.2020 13:44
    Super
    Najbolji smo u regionu-samo po neko padne mrtav ali nista vazno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija