Biznis
INOVACIJE SU SVET OKO NAS I najteža školska lekcija može se savladati kroz igru

INOVACIJE SU SVET OKO NAS I najteža školska lekcija može se savladati kroz igru

Ako je maštovito i zabavno, sa više igre nego moranja, sa kvizovima, pričama i ilustracijama, učenje je ono što deca zavole.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
SHTREBER v2 Foto: Promo / Promo
SHTREBER v2

Tako su zavoleli vebsajt Shtreber, onlajn platformu za učenje školskih lekcija. Tu su dobili priliku da se sa gradivom upoznaju na drugačiji način, kroz razonodu. I nisu je propustili, jer kažu da se tako najbolje uči.

- Ideja je bila da smislimo lekcije za decu koje će biti dostupne na lap top računaru, tabletu ili telefonu, a da svojim kvalitetom i kvantitetom pariraju gradivu koje se uči u školi – kaže Stefanija Lukić, jedan od tri osnivača ovog projekta, koji je s radom počeo prvog septembra 2016. godine.

Za nepunih mesec dana, ispostavilo se da ima veliki broj posetilaca: deci je bilo zabavno, roditeljima drago što je tako, a nastavnicima olakšavalo posao.

Lekcije iz školsih udžbenika, na Shtreberu prolaze kroz prste priznatih dečijih tekstopisaca i ilustratora. Tako nastaje sadržaj koji đaci mogu da usvajaju kroz kvizove i interesantna vizuelna rešenja.

- Mi kažemo kako su to lekcije koje treba da se pređu. Deca ne stiču utisak da je to nešto što moraju da nauče, zbog čega su verovatno rasterećenija – ističe.

U biznisu često nema mesta za ljubav, a Stefanija i njen tim, koji su se i pre Shtrebera bavili kreiranjem sadržaja za decu, u ovaj posao krenuli su iz plemenite ideje - da klinci mogu da vole da uče.

- Ideja nije bila da zaradimo velike novce. Hteli smo samo dobro – da lekcije učinimo zabavnijim. Kasnije su nas prepoznali i sponzori – kaže ona.

Kampanja „Inovacije su svet oko nas“ sprovodi se u okviru Programa promocije i popularizacije inovacija i inovacionog preduzetništva za 2020. godinu, koji je pokrenuo Kabinet ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj. Kampanja za cilj ima promociju ovog i sličnih uspeha srpskih inovatora, ali i podsticanje građana da razmišljaju na preduzetnički način i slede svoje ideje, jer sve što vidimo oko nas, nekada je bilo ideja pretvorena u inovaciju.