Albanski ministar na bilbordima: Cakaj ponos Preševa

Lokalne vesti - Sreda 02.12.2020 - 10:42

Bilbordi u čast albanskog ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja postavljeni su u Preševu i Bujanovcu.

Gent Cakaj na bilbordima u Preševu i Bujanovcu FOTO: Facebook/Gent Cakaj Gent Cakaj na bilbordima u Preševu i Bujanovcu FOTO: Facebook/Gent Cakaj
Lokalno albansko stanovništvo je na bilbordima postavilo Cakajevu sliku sa natpisom „Gent Cakaj ponos Preševa“, nakon odbijanja odluke Skupštine opštine Bujanovac da Cakaj bude proglašen za počasnog građanina.
 
- Od srca vam hvala na oceni zajedničkog rada
 
Vidimo se uskoro na otvaranju kancelarije Albanskog nacionalnog veća u Medveđi - napisao je Cakaj na svom Fejsbuk nalogu uz fotografiju bilborda.
 
Gent Cakaj je nedavno izjavio da je Albanija pokrenula međunarodnu akciju o pitanju statusa Albanaca u tzv. Preševskoj dolini, koji su, kako navodi, diskriminisani i "jedna od najpotlačenijih manjina u regionu".
 
- Tamošnji Albanci suočavaju se sa nizom ozbiljnih problema, od procesa brisanja ličnih adresa, političkih suđenja zbog javne upotrebe nacionalnih simbola, svakodnevne diskriminacije na etničkoj osnovi i opšte nedovoljne zastupljenosti u državnim institucijama - naveo je Cakaj.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: