Bento protiv Rivera (© Reuters)
Bento protiv Rivera (© Reuters)

Brazilci, izgleda da ste dobili još jednog vrhunskog golmana: Jedan mali čuda pravi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.12.20. | 02:24

Zvezda je rođena, debitovao prošle sedmice i već se o njemu naširoko priča

Ne tako davno Tafarel, Dida, Žulio Cezar, Rožerio Seni, sada Alison Beker i Ederson, a za nekoliko godina možda će početi Brazilci da se kunu u – Benta Krepskija!

Nikad čuli?

Izabrane vesti

Takva je bila reakcija i pasioniranih ljubitelja fudbala širom Južne Amerike, posebno u zemlji petostrukog planetarnog prvaka, gde svi znaju sve, posebno kad je najvažnija sporedna stvar na svetu u pitanju. Niko nije znao i(li) verovao šta može 21-godišnji čuvar mreže, a onda se predstavio javnosti na najvećoj pozornici. U Kopa Libertadores, tamošnjoj verziji Lige šampiona, branio je spektakularno!

U dvomeču sa favorizovanim River Plejtom držao je u igri Atletiko Paranense meltene do poslednje sekunde, ali ni njegove spektakularne parade nisu uspele da spreče proboj Argentinaca u četvrtfinale. Posle 1:1 u prvom meču, sastav Marsela Galjarda je dobio revanš 1:0 i nastavio pohod ka petoj kontinentalnoj kruni. A Atletiko Paranense dobio golmana od koga bi, ako nastavi da se razvija kao što je nagovestio, u budućnosti koristi mogao da ima i Selesao.

Naravno, rano je za takve ocene, naročito u zemlji gde talenti niču kao pečurke, ali Bento Krepski je imao munjevit uzlet. Pre osam dana debitovao je za Atletiko samo zato što nije imao ko!? Prvi golman Santos je zakačio virus korona, pošast modernog doba izbacila je iz konkurencije i njegovu rezervu Žandreja, trener Eduardo Baros nije imao kud nego da posegne za rešenjem u liku momčića iz „klase 1999“. Do prošle sedmice nije video teren! Nikad u profesionalnoj karijeri. I vatreno krštenje bilo mu je protiv velikog Rivera u prvom susretu osmine finala. Bez straha se predstavio javnosti u rodnoj Koritibi, bio najbolji igrač domaćeg sastava, koji je vodio sa 1:0 i primio izjednačujući gol tek u 90. minutu. Na tom susretu Bento je zabeležio četiri odbrane i sačuvao Atletiko Paranenseu kakvu-takvu nadu da može do čuda u Aveljanedi.

Umalo da se čudo desi. Mada je navalio River Plejt iz sve snage, bio bolji rival, pucao sa raznih pozicija, momak koji je za vikend debitovao i brazilskoj Seriji A, sve šuteve je krotio. Do ludila je dovodio napadače argentinskog velikana, uklizavao im, skidao zicere, dominirao u vazduhu i omogućavao gostima da istrčavaju kontre i prete iz potaje.

Tako sve do 84. minuta. A onda je dosuđen kazneni udarac u korist Rivera, odgovornost preuzeo Nikolas de la Kruz, samo što ni taj zicer domaćin nije uspeo da pretvori u gol, već je tek naredni, posle odbitka o stativu pogodio je Urugajac. Jedva 1:0. Ode River dalje, na megdan boljem iz susreta urugvajskog Nasionala i ekvadorskog Indepedijentea Dela Vale.

Atletiku ostade saznanje da ima potencijal među stativama. Valja ga negovati. I pratiti. Bento Krepski, lako se pamti.



tagovi

River PlejtAtletiko ParanenseJužna AmerikaKopa LibertadoresBento Krepski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara