Foto: MN Press
Foto: MN Press

Puče stotka! Briljantna Valensija dobila Barsu, Dubljević i Vilijams odigrali za desetku

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.12.20. | 23:29

I spektakularni tajm-aut Šarunasa Jasikevičijusa

Barselona je strah i trepet ove sezone za brojne ekipe Evrope, ali Valensija je večeras pokazala da se na nju ove sezone mora ozbiljno računati. U okviru ACB lige Valensija je otišla Barsi na noge i dobila je sa čak 100:90! Strašna utakmica!

Da biste to učinili morate da imate više raspoloženih igrača, a Valensija je večeras imala Derika Vilijamsa i Bojana Dubljevića. Vilijams je meč završio sa 25 poena (5/5 za dva, 3/4 za tri), dok je Dubljević ubacio 24 poena (6/8 za dva i 2/2 za tri), a na sve je dodao šest skokova i šest asistencija. Zaista su odigrali za desetku.

Izabrane vesti

Za pohvalu je i partija Nikole Kalinića. Srpski košarkaš dao je šest poena, a imao je pored toga i šest skokova i pet asistencija za indeks korisnosti od 13. Odradio je težak posao u odbrani i odigrao baš onako kako se od njega očekuje.

Da ćemo videti slavlje Valensije mogli smo da naslutimo već posle 10 minuta igre kada su Slepi miševi imali 32:22. To je Barsa uspela da vrati u drugoj deonici, ali je poslednja sve odlučivala. I ona je pripala Valensiji sa 30:20 za ukupno slavlje od 100:90.

Velika je stvar dobiti ovakav sastav Barselone koju sa klupe predvodi Šarunas Jasikevičijus, a još veća stvar je dati joj 100 poena u gostima.

Najbolji kod Barselone po navici je bio Nikola Mirotić sa 20 poena, dok je Nik Kalates dodao 17 poena. Čak ni takva dva majstora nisu bila dovoljna večeras za raspoloženu Valensiju. Velika, ogromna pobeda za Slepe miševe.

Posle ovog trijumfa, Barselona je treća sa skorom 9-3, dok je Valensija na 5-6. Očigledno je Valensiji teško da igra na dva jaka fronta, ali ovaj trijumf će im mnogo, mnogo značiti na svim poljima.



tagovi

Bojan DubljevićDerik Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara