Magazin Novi Sad

Za 5 godina i 150 miliona dinara Novosađani dobili park kojeg nema i ne zna se kada će ga biti

Ni posle pet godina od pompezne najave  gradnje novog parka između Novog naselja i Nove Detelinare u Novom Sadu, još uvek nije poznato kada će ova investicija biti realizovana.

Na mestu budućeg parka između Novog naselja i Detelinare danas nema ni građevinske table na kojoj treba da stoji plan i izgled novog parka.

Podsetiću da je vrednost ovih radova 150 miliona dinara i da ih izvode novosadske firme “Graditelj NS”, “Energotehnika – Južna Bačka”, “KLM inženjering TM” i podizvođač “MN” iz Loznice, kojem navodno pripada sedam odsto vrednosti ugovora o izgradnji pešačkih staza od betonskih ploča.

Kao i kod svih radova u Novom Sadu gde je umešana nova naprednjačka elita – i ovde je bilo malverzacija i lopovluka.

Tokom radova uhapšeni su službenici Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu, a pored njih uhapšena je i jedna radnica JKP “Put” zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja, kao i dve osobe iz lozničkog preduzeća ,,MN” zbog sumnje na zloupotrebu sa javnim nabavkama.

Osumnjičeni iz Novog Sada terete se da su u 2018. godini preduzeću “MN“ prilagođavali i nameštali konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku koja se ticala uređenja parka u Novom Sadu sa infrastrukturom i javnom rasvetom, tako da su na taj način ovom privrednom društvu pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 124 miliona dinara i tako oštetili sve građane Novog Sada.

Dok nam građani koji šetaju pored neizgrađenog parka kažu da radnike nisu videli gotovo od početka godine, još jednom se postavlja pitanje: Zašto radova uopšte nema?

Niko ne zna da da odgovor hoće li se gradnja nastaviti i kada i koliko će na kraju ovaj park koštati sve građane Novog Sada.

Još koliko novih tendera, ispumpavanja para iz budžeta grada, hapšenja i malverzacija je potrebno da se izgradi petogodišnji park?

Ono što za sada znamo, jeste da je ovaj budući naprednjački park projekat vođen i rađen onako kako to naprednjaci najbolje umeju.

Zarastanje u korov i potpuna neupotrebljivost uz bahato bogaćenje pojedinaca preko leđa građana, čak i onih građana koji su glasali za njih.

To vam je rezultat i lična karta Srpske napredne stranke u Novom Sadu.

Za kraj, potrebno je još novih tendera, da se dovrše staze, fontana, dečije igralište, teretana na otvorenom, hortikulturno uređenje i slično.

Bojim se da će na kraju ostati samo gorak ukus kod Novosađana što se propušta još jedna u nizu prilika da ovaj dugo i pompezno najavljivani projekat, koji je mogao i koji je trebalo da bude u interesu svih građana Novog Sada, u stvari ustukne pred profitom.

A jedna od najvećih tajni u Srbiji i dalje nije otkrivena: Pošto je behaton?

Tekst: Filip Martin, predstavnik Pokreta “1 od 5 miliona” iz Novog Sada

Srpsko pravosuđe u fazonu ako je policajac rekao, ko smo mi da tražimo dokaze

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

415 Shares
415 Shares
Share via
Copy link